Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Damjanović: CEP će se zalagati da se dodijeli plac i obezbijede sredstva CPC za izgradnju gradske saborne crkve

Želi da istakne da će se CEP zalagati da se dodijeli plac i obezbijede sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju gradske saborne crkve kao i plac za izgradnju zgrade svih važnih Crnogorskih institucija

Crnogorska evropska partija je novi subjekt na političkoj sceni Crne Gore i kao takav prvi put učestvuje na izborima u Podgorici, saopštio je član Predsjedništva i Glavnog odbora CEP-a i odbornički kandidat Zoran Damjanović.

“Odluka rukovodstva stranke da samostalno učestvujemo na ovim izborima je dokaz da imamo kompetentne i stručne ljude i nadasve ličnosti neokaljanih biografija, i da će sve ono sto obećamo u predizbornoj kampanji biti ispunjeno, ako budemo – a vjerujemo da oćemo, faktor vlasti u Podgorici i Crnoj Gori.

Građani Podgorice svakodnevno nam ukazuju na saobraćajne i komunalne probleme kao i na veliki broj neriješenih zahtjeva za legalizaciju individualnih objekata. Naši stručni timovi su sačinili programe kako riješiti ove probleme i oni su dostupni građanima kroz veliki broj dosad prezentiranih saopštenja”, navodi u saopštenju.

Želi da istakne da će se CEP zalagati da se dodijeli plac i obezbijede sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju gradske saborne crkve kao i plac za izgradnju zgrade svih važnih Crnogorskih institucija.

“Smatramo da je Podgorica kao glavni grad to u obavezi da uradi. Takođe želim da istaknem da izgradnjom gradske saborne crkve CEP ne odustaje i nikad to neće uraditi, od glavnih načela partije a to su: raskid sramnog temeljnog ugovora i vraćanje svih sekularnih objekata u vlasnistvo drzave Crne Gore. I nikad nećemo odustati od naših principa i zahtjeva da se stare naše crnogorske crkve i manastiri, naši starina danas i od 1918. okupirani hramovi vrate u vlasništvo i posjed Crne Gore i da u njima služi naša domicilna, autentična crkva, a ne njima da gospodari strana crkva druge države.

Vrlo brzo ce građani imati na uvid i rezoluciju o genocidu nad Crnogorcima izvršenim od strane srbijanske vojske, žandarmerije i plaćeničkih odreda u kraljevini SHS od 1918. pa decenijama nadalje.

Naravno jos jače ćemo se zalagati za ulazak CG u EU i jačanje odnosa sa NATO zemljama, čija je Crna Gora punopravna članica.

Na kraju kao rođeni Podgoričanin vjerujem da ce građani na ovim izborima prepoznati Crnogorsku evropsku partiju -CEP, kao partiju koja će zaista raditi na razvoju Podgorice a samim tim i na očuvanju Crne Gore”, zaključuje Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
14.09.2024-12:36 12:36

Gspodine Damjanoviću, odluka rukovodstva , da CEP samostalno učestvuje na podgoričkim izborima, je nikakav dokaz da DEP ima kompetentne i stručne ljude i nadasve ličnosti neokaljanih biografija, i da će sve ono sto obeća DEP u predizbornoj kampanji biti ispunjeno, ako bude – a vjeruje SE da oće, faktor vlasti u Podgorici i Crnoj Gori. Naprotiv, CEP u svom najvišem rukovodnom tijelu, ima vrlo kontroverzne osobe, koje ne uživaju povjerenje Crnogoraca i Crnogorki. Može se CEP koliko oće zalagati za saborni hram CPC u Podgorici(a to sadašnje rukovdsvo CEP nije uspjelo za 25 godina učešća u vlasti Podgorice),, ali najviši… Pročitaj više »

Marko
14.09.2024-16:33 16:33
Reply to  BobZeković

Zašto me pitate onoga ko ih je sakupljao,valjda on zna đe su pare…

Boško Agram
14.09.2024-15:51 15:51

Da li je CEP za Borisa ili za umirovljenog senilnog udbaša Mihaila? Đe su pare koje su prikupljane za manastir svetog Vladimira Dukljanskog? Pitam Vučinića koji je vodao Mihaila poput mečke.

BobZeković
14.09.2024-16:26 16:26
Reply to  Boško Agram

Lideri CEP-e, su zarobili Mihaila i sa svojom orgaizovanom interesnom grupom, koja je uzurpirala vlast u CPC, namjeravaju da je potpuno osvoje poslije Mihaila. Pripremaju teren za to iz sve snage. Prikupljanje donacija im je omiljena disciplina, a njihova netransparentna i nenamjenska potrošnja još milija! CEP je prevara za Crnogorce i Crnogorke!

BobZeković
14.09.2024-16:47 16:47
Reply to  Boško Agram

Lideri CEP nijesu za Mitropolita Borisa. On im smeta. Mlad je, radan, želi jaku i uspješnu Crnogorsku pravoslavnuj crkvu. NjeMU lider CEP i njima bliski ne bi mogli da diktiraju što će i kako će da radi i da sa njim manipulišu. Zato su organizovali prljavu hajku na Mitropolita Crnogorskog Borisa i sve učesnike Opštecrnogorskog zbora koji su ga izabrali, a bilo ih je na hiljade. Lovćen, obog 05.09.24 je to veličanstveno potvrdio.

Marko
14.09.2024-16:33 16:33

Zašto me pitate onoga ko ih je sakupljao,valjda on zna đe su pare…