Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Zbog čega su se juče oglasile sirene u Njemačkoj

Kako je saopšteno, u isto vrijeme trebale su se oglasiti i klasične sirene za uzbunu, ali se to, po svemu sudeći, u mnogim mjestima uopšte nije dogodilo. Naime, lokalne zajednice su same mogle da odluče da li će to učiniti ili ne

Juče su se u Njemačkoj oglasile sirene sa svih mobilnih teledona, televizora i radio aparata koji su aktivni na teritoriji države, u svojevrsnoj probi uzbune, najavljenoj prije nekoliko dana, piše Beta.

Kako je saopšteno, u isto vrijeme trebale su se oglasiti i klasične sirene za uzbunu, ali se to, po svemu sudeći, u mnogim mjestima uopšte nije dogodilo. Naime, lokalne zajednice su same mogle da odluče da li će to učiniti ili ne.

Ipak, čudan, piskavi zvuk koji je emitovan sa svih mobilnih telefona bio je sasvim dovoljan da izazove nelagodu, pogotovo kod onih koji nijesu znali o čemu se radi i koji su vjerovatno pomislili da je njihovim uređajima došao kraj.

Njemačke vlasti su inače proglasile 12. septembar za Dan upozorenja ove godine, a razlozi za isprobavanje sistema uzbunjivanja su, osim rata u Ukrajini, i sve češće vremenske neprilike, poplave, ekstremne vrućine.

Dan upozorenja je prvi put u Njemačkoj proglašen 2020. godine, a od 2021. je riješeno da to ubuduće uvijek bude tokom jednog dana u drugoj sedmici septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve