Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Partije će se na predstojećim lokalnim izborima zasluženo suočiti sa upitnim odzivom birača

''Očigledno je da je crnogorski parlamentarizam postao utočište za partije čije su ideologije, programi i poruke odavno izgubili integritet i završili u lavirintu opsjena, rutinskih prevara i političkih magli''

Parlamentarne stranke su odavno politiku svele na privatni i grupni interes, lažni patriotizam, spoljnopolitičke obmane, vazalne statuse i ideološku prazninu, saopštili su iz Građanske inicijative (GI) “21. maj”.

Zato, kako navode, i ne čudi što takve partije pobuđuju prezir i averziju u široj javnosti i što njihove politike grčevito brane samo oni koji su motivisani ličnim interesima, klijentelističkim očekivanjima ili minulim namještenjima.

“To je i razlog što će se partije na predstojećim lokalnim izborima zasluženo suočiti sa upitnim odzivom birača. Uostalom, kada bi smo se usput osvrnuli na političke stranke, imajući u vidu njihova notorna svojstva, mogli bi smo ih ovlaš smjestiti u tri grupe. Prva grupa bile bi partije koje simbolišu vazalnu, korupcionašku, okamenjenu ili etno-monopolističku politiku poput NSD-a, DNP-a i DPS-a”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, “druga grupa bile bi partije koje simbolišu prevrtljivu, podmuklu, vašarsku ili sinekurističku politiku poput Demokrata, URE, SNP-a i niza etničkih stranaka”.

“Treća grupa bile bi partije koje su poznate po kalkulantskoj, kompromiserskoj ili oportunističkoj politici poput PES-a, SD-a, SDP-a, LP-a. Očigledno je da je crnogorski parlamentarizam postao utočište za partije čije su ideologije, programi i poruke odavno izgubili integritet i završili u lavirintu opsjena, rutinskih prevara i političkih magli”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve