Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Novović sa predstavnicima ASK-a: Potpisaće Sporazum o saradnji

Novović se sastao sa predstavnicima ASK-a

U cilju produbljivanja međuinstitucionalne saradnje i snaženja sistemskog odgovora na korupciju, na inicijativu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), glavni specijni tužioc Vladimir Novović sastao se sa predstavnicima ASK-a, objavljeno je na sajtu Tužilaštva.

“Naglašavajući da je Specijalno državno tužilaštvo ključna adresa na koju je Agencija upućena, s obzirom na činjenicu da je gotovo 50 odsto prijava koje ASK dostavlja nadležnim tužilaštvima zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, upravo iz nadležnosti SDT-a, predstavnici ASK naglasili su važnost dodatnog unaprijeđenja i jačanja saradnje u tom segmentu djelovanja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su ukazujući na nadležnosti Agencije, međunarodni i nacionalni pravni okvir, kao i preporuke međunarodnih subjekata, sagovornici izrazili spremnost da se saradnja dvije institucije dodatno formalizuje zaključivanjem Sporazuma o saradnji, a dogovoreno je učešće predstavnika Agencije u radu specijalnih istražnih timova u predmetima koje ASK proslijeđuje SDT-u.

“Pozdravljajući inicijativu Savjeta ASK da se organizuje sastanak, glavni specijalni tužilac izrazio je uvjerenje da će novi mehanizmi koji će biti uspostavljeni u saradnji dvije institucije doprinijeti efikasnijoj borbi protiv korupcije. Sagovornici su naglasili da predstojeći izazovi zahtijevaju još intenzivniji angažman, kako bi borba protiv ove štetne društvene pojave bila još djelotvornija i postojanija”, piše u saopštenju.

Delegaciju ASK činili su predsjednik Savjeta Pavle Ćupić, zamjenik predsjednika Mladen Tomović i načelnica Odsjeka za postupanje po prijavama zviždača i zaštitu zviždača Kristina Braletić, a sastanku je prisustvovao i šef Kabineta glavnog specijalnog tužioca Milan Dakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
12.09.2024-09:21 09:21

…ne treba mu sporazum da uhapsi one koji nas varaju oko paljenja cigara -Dritange ,Dake i ostale kriminalce …moraju da nam kazu sluzbe GB sto rade …bruka i sramota !