Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

ALEKSIĆ I SELAKOVIĆ POD ”SVOJOM” ZASTAVOM: ”Da je Vlade ovi i ovakvi bi zbog nepoštovanja države i simbola sjedjeli u zatvoru”

Sasvim očekivano s obzirom da Aleksić Srbiju doživljava kao svoju matičnu državu, a očigledno bi volio da Crna Gora nestane i utopi se u granice ''srpskog sveta''. 

Funkcioneri i ministri iz korpusa profesionalnih Srba nekadašnjeg Demokratskog fronta odavno su stavili do znanja da je njihova otadžbina Srbija i da Crnu Goru ne priznaju kao državu.

Najnoviji dokaz za ovu tvrdnju dao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić inače poznat po srbonacističkim stavovima. On je otišao u međudržavnu posjetu Srbiji gdje se sastao sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem, a dočekan je uz trobojku, bez crnogorske zastave.

Sasvim očekivano s obzirom da Aleksić Srbiju doživljava kao svoju matičnu državu, a očigledno bi volio da Crna Gora nestane i utopi se u granice ”srpskog sveta”.

Na sastanku je Selaković, inače osvjedočeni promoter velikosrpstva, naveo ”da je jezik osnova svake kulture, te naglasio da Vukov srpski jezik jeste ono što spaja i Srbiju i Crnu Goru i ono čime se srpski narod ponosi”.

Aleksić je ukazao da dvije zemlje pripadaju istoj kulturološkoj tradiciji koju je vijekovima oblikovala hrišćanska pravoslavna vjera, kao i da se cjelokupna kultura i stvaralaštvo, kroz vijekove odvija na jedinstvenom srpskom jeziku.

Na to što na sastanku nije bila istaknuta zastava naše zemlje reagovao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

“Po Aleksiću se vidi da je Mandićeva partija lider Vlade. Spajiću, ako si premijer obezbijedi da se poštuju državni simboli, ne brukaj sebe i državu. Da je sreće i da je Vlade ovi i ovakvi bi zbog nepoštovanja države i simbola sjedjeli u zatvoru, a u današnjoj Crnoj Gori sjede u Vladi. Ali ono što ja do nas je da Aleksiću i svima koji sjede na državnim funkcijama, a ne poštuju Crnu Goru i njene simbole jasno poručimo: Na Cetinje nijeste dobrodošli ni zvanično, ni nezvanično”, poručio je Đurašković u objavi na Facebooku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nihad
10.09.2024-20:50 20:50

Nije kriv Cetnik Aleksic ovo namjerno radi Srbija na celu sa Vucicem jer nista ne priznaju CRNOGORSKO Karadjordjeviceva skola

kachawendy
10.09.2024-21:25 21:25

ovi bastine genocid, prosto im bilo..daleko nam kuća

Tara
10.09.2024-21:25 21:25

Ako politicar CG ne postuje drzavne simbole drzave CG,taj ne bi smio da bude predstavnik drzave CG..on bi trebao da bude kaznjen..kao naprimjer-oduzimanje crnogorskog drzavljanstva.

dpero
10.09.2024-23:32 23:32

Nasli se ljudi! 3,14!

RIR
11.09.2024-08:38 08:38

…smece poslo-smece doslo !
Bio odbornik u SO PG ,nistavilo !