Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Slučaj Plantaže: Potvrđena optužnica protiv Vukotića, Rajkovića, Maraš, Šahmana, Perovića i Mihailovića

''Vijeće Višeg suda u Podgorici je potvrdilo optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv sada optuženih V.V., Đ.R., S.Š., D.P., B.M., i V.M., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju'', saopštio je Vukas Radonjić

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“Vijeće Višeg suda u Podgorici je potvrdilo optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv sada optuženih V.V., Đ.R., S.Š., D.P., B.M., i V.M., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, za koje je propisana kazna zatvora od dvije do deset godina”, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema njegovim riječima u postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su optuženi, u periodu od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine, u Podgorici, kao odgovorna lica u privrednom društvu “13. Jul-Plantaže” AD, zloupotrijebili svoj položaj.

“Optuženi nijesu vršili svoju dužnost u postupku zaključenja očigledno štetnog vansudskog poravnanja, sa privrednim društvom “OMP-Engineering” DOO, pa su mu tako, usljed djelimičnog izvršenja očigledno štetnog poravnanja, pribavili protivpravnu imovinsku korist, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu u visini od 384.672,40 eura”, zaključio je Radonjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve