Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Boli te patka

A onda ti već, kao glavnom liku iz te Bošnjačke stranke, nekako dođe hrvatski ambasador, kao diplomata jedne evropske zemlje, pa ti kaže u oči, bez ustezanja, sa sve osmjehom, da upravo ti obezbjeđuješ viziju sadašnje proruske izvršne vlasti u Crnoj Gori koja nema dodirnih tačaka sa dobrosusjedskim odnosima i evroatlanskim integracijama. I da oko toga nema pogađanja.

piše: Željko Vukmirović

Preletači su nepobitna vrijednost Crne Gore. Niko i ništa ne može uvjeriti u protraćenu vjeru i nečije gramzive namjere kao neskriveni preletač. Oni skriveni, dakako, obezbjeđuju posebnu draž ove igre. Tek te pojave znaju da iznenade, da lažuckaju, da se prenemažu i stalno nešto objašnjavaju. Ipak, neskriveni preletači su betonski temelj, branik svake profitabilne kalkulacije i interesa zadnjeg dijela leđa. A postoji i politička partija pod imenom Bošnjačka stranka. I to bi bilo to.

A onda ti već, kao glavnom liku iz te Bošnjačke stranke, nekako dođe hrvatski ambasador, kao diplomata jedne evropske zemlje, pa ti kaže u oči, bez ustezanja, sa sve osmjehom, da upravo ti obezbjeđuješ viziju sadašnje proruske izvršne vlasti u Crnoj Gori koja nema dodirnih tačaka sa dobrosusjedskim odnosima i evroatlanskim integracijama. I da oko toga nema pogađanja.

Naravno, sa druge strane i ti trebaš da gledaš u oči tog čovjeka i diplomatu jedne evropske zemlje, trebaš i da se osmjehneš, trebaš to da odigraš, a onda i da još jednom ubijediš sebe kako si prihvatio da obezbjediš legitimitet proruskoj vlasti u Crnoj Gori i da je to sasvim u redu. Tek jedan politički angažman i ispravna odluka koja samo nema dodirnih tačaka sa dobrosusjedskim odnosima i evroatlanskim integracijama. I da istraješ u tome. Naročito pred nove izbore i provjeru ispravnosti politike koju zastupaš peglanjem tuđe bahatosti. Težački posao. Nezahvalna stvar.

Naročito iz razloga što treba da se pobrineš i za sopstvenu nezahvalnost prema procrnogorskim partijama uz koje si godinama stasavao i zbog koje si i obezbjedio sebi priličnu podršku ljudi koji priželjkuju prosperitet Crne Gore uz dobrosusjedske odnose i evroatlantske integracije. A to je, priznaće ti svako, stvarno težak posao.

A može i da te boli patka. Bićeš malčice ministar, faca, možeš da se smješkaš, možeš to da odigraš, možeš da ubjediš sebe da je sve u redu, tek jedan politički angažman. Tako to bar rade ovi iz proruskih partija. I prolazi im. Destabilizacija zemlje se od svih pravdanja, ubjeđivanja, uhljebljenja i obećanja, praktično i ne vidi. Ne vidi se ni od nikad prežaljene šubare s kokardom. Tek se to zove bolom od kojeg se ništa ne vidi. Zasljepljujuća stvar.

Vidi se samo da nemamo veze sa dobrosusjedskim odnosima i evroatlantskim integracijama.

Boli te patka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
lazo
11.09.2024-07:50 07:50

Ja sam Musliman i sramota me od ovakvih ljudskih odrona, ovakvih lukavih guzica!

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
11.09.2024-07:55 07:55

Vele da mu je najbolji drug u vladi Joko zvani glimerica…slični se sličnome raduje, još da Ervin obrije glavu ili glimerica posadi kosu po tintari, isti nevini osmjeh, ista nevina prostodušna faca, isto poštenje, isti đon obraz, ma čojek umjesto masla da ih namaže na nepomenicu….

cetinje
11.09.2024-10:53 10:53

Tacno oni su dvojica “pravi drugovi”vele da cak dijele i toaletni papir,predje Ervin sa “bocice vode”na papitnu galanteriju,naredjenje cetnika Mandica,a Ervin kao “pekinezer”poslusan.

popdjujic
11.09.2024-11:47 11:47
Reply to  cetinje

……cetinjaninu , bio si i ostao brdskoplaninska rdja od covjeka…

cetinje
14.09.2024-18:35 18:35
Reply to  popdjujic

Izvini sa zakasnjenjem posrbice genocidni moram ti “odati priznanje”ja sam brdskoplaninski covjek,a ti si nesosoj i nikogovina sa srbskim samarom na ledja,jos ti fali CAKTAR.

Ante
11.09.2024-09:30 09:30

Zanima me samo za koliko su nečega genocidaši kupili Ervina i ekipu, te je li to u kompletu s Bakirom??

Tara
11.09.2024-11:07 11:07

Teski nesoj-on je zavrsio svoju karijeru..bosanac-cetnik-srebrenica

popdjujic
11.09.2024-11:33 11:33

…ante, lijepo ti je ime !

cetinje
14.09.2024-18:36 18:36
Reply to  popdjujic

Buro of Serbo,opet te “natezu”nije dobro za ocni vid.