Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

MAAC: Dvojno državljanstvo – Trojanski konj velikosrpske politike

Suočeni smo s manipulacijom koja nam se nudi u obliku lažne sigurnosti, privida bratske ljubavi i navodnog izbora, dok se iza te maske krije brutalni plan za brisanje naše suverenosti. Ova prijetnja nije samo politička, ona je duboko egzistencijalna. Gubitak suvereniteta i identiteta znači gubitak svega što nas čini Crnogorcima – naše slobode, časti i budućnosti naše djece.

Crnogorsko-američka asocijacija (Montenegrin American Association Cetinje) MAAC, oglasila se saopštenjem povodom sve češćih spekulacija da bi izdajnička vlast predvođena Andrijom Mandićem i Milojkom Spajićem mogla da krene u proceduru kršenja Ustava i usvajanja dvojnog državljanstva u cilju velikosrpske asimilacije Crna Gore.

Njihov apel prenosimo u cjelosti:

Malena, ali časna i poštena Crna Gora, kroz vjekove neustrašiva i nepokolebljiva, odolijevala je raznim neprijateljima, čuvajući svoj identitet, svoju slobodu i svoju dušu. Ali danas se suočavamo s opasnošću koja prijeti da nas uništi iznutra, skrivena iza pokušaja makijavelističkih ustavnih “dopuna” koje nisu ni legalne ni legitimne. Dvojno državljanstvo, maskirano u privid prava na izbor i povezanost s više država, nije ništa drugo do perfidno oružje – Trojanski konj – koji nosi smrtonosnu prijetnju samoj srži i opstanku naše države.

Ono što se na prvi pogled čini kao nevina ideja, vješto zamaskirana lažnom slobodom, zapravo je perfidni trik, dostojan i perfidnog Albiona, koji koristi naše vlastite vrijednosti protiv nas samih. Oni manipuliraju našim čojstvom i neiskvarenošću, zloupotrebljavajući našu plemenitost kako bi nas prevarili,  porazili i izbrisali kao narod. Kao što je nekada Trojanski konj donio propast Troji, tako i danas dvojno državljanstvo prijeti da iznutra razori Crnu Goru. Ova perfidna zamka ne samo da ima pravne posljedice, već je usmjerena na demografsko preoblikovanje Crne Gore, stvarajući uslove za sazivanje referenduma na kojem bi, zbog brojnije populacije sa srpskim državljanstvom, prevagnula volja onih koji ne priznaju Crnu Goru kao suverenu državu.

Trojanski konj – maskirana prijetnja

Ako dopustimo da se ova zamka aktivira, naša domovina neće biti ništa drugo do žrtva perfidnog plana, gdje bi kroz vrata našeg pravnog sistema ušla vojska tuđih interesa. Ta vojska ne priznaje naš jezik, negira naše postojanje i sanja o brisanju Crne Gore s mape suverenih država. Oni će koristiti našu slobodu kao oružje protiv nas samih. Ovo nije samo hipotetička prijetnja – to je realnost s kojom se suočavamo.

Emotivna manipulacija narodom

Suočeni smo s manipulacijom koja nam se nudi u obliku lažne sigurnosti, privida bratske ljubavi i navodnog izbora, dok se iza te maske krije brutalni plan za brisanje naše suverenosti. Ova prijetnja nije samo politička; ona je duboko egzistencijalna. Gubitak suvereniteta i identiteta znači gubitak svega što nas čini Crnogorcima – naše slobode, časti i budućnosti naše djece.

Poziv na otpor

Naši preci, kroz pet vjekova neprekidne borbe, sačuvali su ovu zemlju za nas. Danas nas oni gledaju s nebesa, sudeći o našim djelima i našoj odlučnosti da sačuvamo ono za šta su se oni krvavo borili. Da li ćemo mi, njihovi potomci, dopustiti da sve ono za šta su se oni borili bude izgubljeno zbog naše naivnosti? Hoćemo li mi biti generacija koja će izdati njihovu prolivenu krv, omogućavajući da Crna Gora padne bez ispaljenog metka?

Naši nerođeni potomci će jednog dana suditi o nama. Da li će oni s ponosom pričati o našoj odlučnosti i hrabrosti, ili će nas proklinjati zbog naše pasivnosti i nesposobnosti da prepoznamo opasnost? Sada je trenutak da se probudimo, da podignemo glavu i kažemo NE ovom planu koji prijeti da nas izbriše s lica zemlje.

Jedinstvo i otpor – naša jedina opcija

Ovo je trenutak kada moramo biti ujedinjeni. Svaki pravi Crnogorac, svaki patriota, uključujući i naše manjine koje su dale ogroman doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti, i svaki čovjek koji voli Crnu Goru, mora stati na branik naše domovine. Vrijeme je da jasno i glasno kažemo NE dvostrukom državljanstvu koje služi kao Trojanski konj velikosrpskim interesima. Crna Gora je previše dragocjena da bi bila žrtvovana na oltaru tuđih ambicija.

Mi se moramo svrstati u jedan stroj, ako želimo da sačuvamo naše korijene, našu kulturu, našu nezavisnost. Ne smijemo dozvoliti da se istorija ponovi, da naš narod ponovo postane podanik, da naša djeca odrastaju pod tuđim zastavama. Otpor paklenom velikosrpskom planu je borba za budućnost naše zemlje, borba za opstanak svega što volimo i za šta su se naši preci vijekovima, a mi decenijama, borili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
11.09.2024-10:55 10:55

A kakve su ove dvije SPLACINE Svetosavske,mogu cojstvo nositi “bez podlimace”.