Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Rastoder Ljajić: Vrijeme da razumijemo da smo mi, obični građani, odgovorni za ono što se dešava i ne dešava u Podgorici

''S jedne strane uzorni građani se osjećaju bespomoćno u haotičnoj svakodnevici, a s druge strane mi smo jednostavno prihvatili da je Podgorica tamo gdje sve može, a ništa se promijeniti ne može. Ja mislim da može'', navela je Rastoder Ljajić

U moru identiteta, o kojima svakodnevno govorimo u našoj lijepoj državi, najmanje smo svjesni ovog građanskog, a građanski identitet oblikuje kako živimo, kako nam odrastaju djeca i kako se odnosimo u društvu i prostoru koje nas okružuje, saopštila je nestranačka kandidatkinja na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“ Melita Rastoder Ljajić, magistarka međunarodnih odnosa.

„Drago mi je da stojim iza Borisa Mugoše koji je među Podgoričanima poznat kao dobar i uzoran građanin, kao političar od integriteta i vizije, koji svojim kulturnim i otvorenim pristupom u javnom životu uliva povjerenje u to da zajedno možemo postići mnogo više“, rekla je Rastoder Ljajić.

Ona je, na predstavljanju liste i programa Evropskog saveza u Podgorici, istakla da je njena podrška Evropskom savezu vrlo lična.

„Ja sasvim lično želim da budem odgovorna za ono što može biti dobro u Podgorici, i što je moguće u Podgorici. Sasvim je lično što zbog nedostatka parkinga biram da vozim bicikl do posla, ali želim da imam pravo na bezbjednu i slobodnu biciklističku stazu. Želim da moje troje djece vodim do Ribnice slobodnim trotoarom. Sasvim je lično što volim podgoričke drvorede, jer mi rashlađuju grad i što želim da u mom gradu vlada red i u saobraćaju, i u pošti, i na toboganu i na ulici. I zaista je vrijeme da razumijemo da smo mi, sasvim obični građani, odgovorni za ono što se dešava i što se ne dešava u Podgorici“, istakla je nestranačka kandidatkinja na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer.

Prema njenim riječima, Podgorica je grad koji nekako “s lakoćom trpi sve nepravde koje su je zadesile”.

„S jedne strane uzorni građani se osjećaju bespomoćno u haotičnoj svakodnevici, a s druge strane mi smo jednostavno prihvatili da je Podgorica tamo gdje sve može, a ništa se promijeniti ne može. Ja mislim da može“, zaključila je Rastoder Ljajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve