Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Crna Gora je potonula država, to je rezultat naslaga i izopačene povezanosti starog i novog režima

''Šuplja teza novorežimskih partija o staroj vlasti koja je svađala Crnu Goru sa Srbijom preoblikovana je u neoborivu tezu o novoj vlasti koja je Crnu Goru dovela do toga da kleči pred Vučićevom Srbijom'', navode u saopštenju

Vrijeme u kome živimo iznjedrilo je brojne političke zablude i iluzije koje su prisutne u lakovjernoj i dezorijentisanoj crnogorskoj javnosti, poručuju iz Građanske inicijative “21. maj”.

– Odbacujući gnjili DPS-ov režim politička većina je izabrala memljive nasljednike. Plitkoumna misao da je DPS vladao na tzv. podjelama zamijenjena je praksom političkog rasula, degenerisanim partijama i opštom nestabilnošću.

Laž o ugroženoj SPC suočila se sa istinom o privilegovanoj vjerskoj zajednici koja je ideološkoi političko krilo zvaničnog Beograda.

Šuplja teza novorežimskih partija o staroj vlasti koja je svađala Crnu Goru sa Srbijom preoblikovana je u neoborivu tezu o novoj vlasti koja je Crnu Goru dovela do toga da kleči pred Vučićevom Srbijom – navode u saopštenju.

Potrošeni, bahati i nezasiti vrhovi bivšeg režima zamijenjeni su sa galerijom neznalica, demagoga i srpskih doušnika, kažu iz GI “21. maj”.

– Istovremeno, traljavu DPSovsku proevropsku politiku naslijedila je skupina antizapadnih foliranata. Danas se Crna Gora tretira kao uljez u NATO paktu, dok Spajićeva “proevropska” politika ne dobacuje dalje od prokažene Budimpešte. Pritom, svi izbori su postali političke besmislice, dok su predizborne kampanje samo bizarna nadmetanja između obmanjivačkih politika, neuvjerljivih kandidata, usitnjenih i prevarantskih partija.

Crna Gora je danas potonula država i to je rezultat naslaga i izopačene povezanosti starog i novog režima. Zato je prvi korak ka ozdravljenju da ubjedljiva većina to shvati i odbaci lažne politike, feudalizirane stranke i samožive političare. Drugi korak će biti mnogo lakši. Progresivne snage nići će iz pepela koji sve više zatrpava Crnu Goru – zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve