Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Janik Siner osvojio US open i potvrdio da je trenutno najbolji teniser svijeta

Dvadesettrogodišnjem Sineru je titula u Njujorku druga gren slem u karijeri, odnosno 16. ukupno. Prethodno je na startu 2024. trijumfovao na Australijan Open, a ove godine je osvojio šest pehara i premašio zaradu od 10 miliona dolara

Italijan Janik Siner pobjednik je posljednjeg gren slem turnira u sezoni.

Prvi teniser svijeta je u finalu US Opena savladao američkog predstavnika Tejlora Frica sa 3-0, po setovima 6:3, 6:4, 7:5 za dva sata i 17 minuta igre i nakon nedavnog doping skandala potvrdio da je pored neospornog velikog potencijala i mentalno izuzetno jak.

Dvadesettrogodišnjem Sineru je titula u Njujorku druga gren slem u karijeri, odnosno 16. ukupno. Prethodno je na startu 2024. trijumfovao na Australijan Open, a ove godine je osvojio šest pehara i premašio zaradu od 10 miliona dolara.

Siner je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Fric posle sporog starta već u četvrtom uspio da uzvrati i stom mjerom i „raspali“ tribine prepunog „Artur Eš“ stadiona.

Međutim, bio je to trenutni bljesak igrača koji do ovogodišnjeg US Opena nikad nije dogurao dalje od gren slem četvrtfinala.

Italijan je od rezultata 2:3 osvojio četiri uzastopna gema uz dva brejka i za 41 minut bez većih poteškoća napravio prvi korak ka osvajanju trofeja u Njujorku.

Koliko je prvi igrač svijeta bio dominantan potvrđuje i podatak da samo u jednom gemu na servis Frica nije imao brejk loptu.

Drugi set, koji nije bio zanimljiv kao prvi, riješen je u posljednjem gemu. Dotad nije bilo ni brejka ni brejk lopte zahvaljujući sjajnim servisima obojice finalista, ali je u desetom gemu Siner dočekao šansu, oduzeo servis Fricu za veliku prednost u finalnom meču – 2:0.

Treći set bio je najneizvjesniji, a vjerovatno i najkvalitetniji. Najpre Fric nije iskoristio tri vezane brej lopte u prvom gemu, potom je Siner u šestom prokockao dvije šanse da protivniku oduzme servis… Uslijedila je ekspresna kazna i brejk domaćeg tenisera za 4:3 i euforiju na tribinama.

Imao je Fric i 5:3, ali nije znao da završi najvažniji meč u karijeri. Siner je napravio jedan brejk, potom još jedan i u velikom stilu završio drugi finalni gren slem duel u karijeri.

Američki teniser je na US Openu posljednji put osvojio trofej još 2003. kada je Endi Rodik u finalu bio bolji od Huana Karlosa Ferera. Italijan nikad nije slavio u Njujorku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Plamenac
09.09.2024-09:31 09:31

A zar nije Nole svrseni ucenik osnovne skole najbolji?Jes da je malo odoratio, i omatufio ali tek mu je ceteres godina…Popravice se on..Za koje kilo viska..