Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Ostojić: Najveća potreba za izgradnjom novih škola je u naseljima Zabjelo i Stari Aerodrom

Kako je najavljeno, naredne nedjelje bi trebalo da se raspiše tender za projektovanje izvođenja aneksa škole Oktoih sa Zabjela

Porast broja stanovnika u Glavnom gradu doveo je do prebukiranosti osnovnih škola, pa je samim tim potrebna izgranja novih, kazao je za Gradsku Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Spasoje Ostojić. Napominje da još uvijek nije poznato koliko škola fali u Podgorici.

Ministarstvo prosvjete započelo je projekat mapiranja školske infrastrukture, koji će pokazati u kojim djelovima Podgorice je prijeko potrebna izgradnja novih škola, kazao je za Gradsku Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Spasoje Ostojić.

„Ono na šta su naše aktivnosti fokusirane su 4-5 osnovnih škola koje treba da se riješe. Kod planiranja skolske infrastrukture moramo biti oprezni jer i u nekim momentima perioda u naseljima fali, škole se prave za narednih dosta godina, sad ne bismo spekulisali o tome da li fali 5,10 ili 13 objekata“, kazao je Ostojić.

Kako ističe, najveća potreba za izgradnjom novih škola je u naseljima Zabjelo i Stari aerodrom.

„Posebno je bitno jer vidimo da se ta naselja šire i grade. Nije realno očekivati smanjenje pritiska na postojeće infrastrukture, to su definitivno ta dva naselja uz City kvart, najkritičnije tačke koje se tiču školske infraskture u GG“, rekao je Ostojić.

Kako je najavljeno, naredne nedjelje bi trebalo da se raspiše tender za projektovanje izvođenja aneksa škole Oktoih sa Zabjela.

„Koji je nekih 1,500 kvadrata koji će za makar jedan kraći period olakšati do gradnje nove škole na Zabjelu, rasteretiti tu školu. Takođe je u fazi odobravanje za izgradnju škole Vlado Milić u Donjoj Gorici koja je od rastućih naselja, imali smo situaciju da prvaci pohađaju školu u Farmacima zbog prebukiranosti matične škole“, istakao je Ostojić.

Na kraju je kazao da. Iako su većine škola u Crnoj Gori opremljenje prema Evropskim standardima, još uvijek ima prostora za napredak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve