Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Holandija, zemlja fudbalske braće: Jurien i Kvinten Timber

Braća Timber porijeklom su iz Aruba i Kurasaa, ostrva na holandskim Karibima. Njihova majka Merilin je iz Arube, otac sa Kurasaa. Zanimljivo je da je porodica uzela majčino prezime Timber umjesto očevog Madura

Jurien i Kvinten Timber posljednja su u nizu braće, koja su zajedno zaigrala za fudbalsku reprezentaciju Holandije.

Kada je Kvinten Timber u 83. minutu ušao u igru na meču između Holandije i Bosne i Hercegovine pridružio se Jirienu, koji je nešto ranije istrčao na travu stadiona u Ajndhovenu.

Jurien i Kvinten Timber nisu samo braća, već i blizanci, rođeni su istog dana, 17. juna 2001. u Utrehtu i ušli su u istoriji holandskog fudbala kao treći blizanci u narandžastom dresu poslije slavnijih prethodnika, Vlija i Renea Van de Kerhofa i Franka i Ronalda De Bura.

Braća Timber porijeklom su iz Aruba i Kurasaa, ostrva na holandskim Karibima. Njihova majka Merilin je iz Arube, otac sa Kurasaa. Zanimljivo je da je porodica uzela majčino prezime Timber umjesto očevog Madura.

Jurien i Kvinten su prošli fudbalske škole Fejenorda i Ajaksa, Jurien igra u defanzivi i za sada je više napredovao u karijeri. Tri godine je bio standardan član Ajaksa i reprezentativac Holandije, odigrao je 16 utakmica u narandžastom dresu. Bio je učesnik i Svjetskog prvenstva 2022. Prošle sezone je prešao u Arsenal u transferu vrijednom oko 40 miliona eura, ali je imao peh. Na debiju u Premijer ligi protiv Notingem Foresta doživio je tešku povredu i praktično propustio čitavu prošlu sezonu.

Kvinten nije uspio da uđe u prvi tim Ajaksa, već je najpre igrao za prvi tim Utrehta, da bi od 2022. bio član Fejenorda. On je za reprezentaciju Holandije debitovao marta ove godine protiv Njemačke, ali je takođe doživio povredu zbog koje je kao i brat propustio EURO 2024.

Sada su konačno dočekali da zajedno zaigraju u dresu Holandije i privuku pažnju javnosti.

Zanimljivo je da blizanci takođe imaju trojicu starije braće Šamijera, Krisa i Dilana, od kojih je posljednji takođe fudbaler, trenutno igra za Utreht.

Braća reprezentativci Holandije

Rene i Vili van de Kerhof

Frank i Ronald De Bur

Ervin i Ronald Kuman

Arnold i Geri Miren

Rob i Ričard Vičge

Siem i Luk de Jong

Džon i Edvard Metgod

Jurien i Kvinten Timber

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve