Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Prosinečki: Ostajem veliki optimista, bićemo bolji nego na Islandu

U ponedjeljak od 20.45 na stadionu kraj Bistrice je rival Vels, a selektor Robert Prosinečki želi da vidi bolju Crnu Goru nego u petak na Islandu

Pred crnogorskim fudbalerima je istorijski meč u Nikšiću, ali i duel u kojem je poraz zabranjen ako nakon septembarskog ciklusa žele da ostanu u igri u B Ligi nacija.

U ponedjeljak od 20.45 na stadionu kraj Bistrice je rival Vels, a selektor Robert Prosinečki želi da vidi bolju Crnu Goru nego u petak na Islandu.

“Sve vrijeme se “krpimo”. Dosta je igrača otpalo, i to vrlo bitnih, sa nama je nekoliko novih. Do večerašnjeg treninga ne možemo da znamo ko će biti na raspolaganju, a igraće najspremniji. Čeka nas teška utakmica”, rekao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Stevan Jovetić je spreman, pitanje je da li će biti Stefan Savić.

“Joveta se osjeća dobro, sa njim i eventualno Savićem dobićemo sigurnost koja ovoj ekipi treba. Siguran sam da će biti sasvim drugačije nego na Islandu, a biće i pun stadion”, kazao je Prosinečki.

Premijera na Islandu nije bila dobra…

“Nismo dobro startovali, ali moj optimizam je i dalje veliki. Bilo je mnogo odsutnih, ali pokazali su neki drugi igrači da možemo računati na njih. Još ćemo analizirati Velšane, gledali smo ih protiv Turske gdje su igrali vrlo dobro. Daćemo sve od sebe da sjutra odigramo pravu utakmicu i da pobijedimo. Ako to uradimo, onda je to ono što smo htjeli, iako nas je poraz na Islandu poremetio u nekim stvarima. Mislio sam da ćemo odigrati mnogo bolje, čak i pobijediti. Prvi gol nas je poremetio, imali smo problema sa prekidima, a na tome smo mnogo radili”.

“Namjera nam je bila da igramo kroz pas i u jednom periodu bilo je to dobro. Ipak, previše smo žurili, posebno u završnici, izgubili smo nekoliko lopti u sredini terena, a oni imaju sjajnu tranziciju i uvijek je to opasnost. Takav je i Vels, manje-više isto igraju. Nedostaje nam mirnoća. Naš vezni red je u jednom trenutku izgledao vrlo dobro, ali kad je trebalo dati završni pas i odigrati na stranu mi smo loptu gurali u sredinu”.

Sigurnost u pasu dobija se i samopouzdanjem…

“Ima svega pomalo, previše smo željeli da što brže odigramo i dođemo do gola. Kad god smo napravili nekoliko pasova u sredini, pa odigrali na bok, došli smo do šanse. Nedostaje nam sigurnosti, nadam se da će pritiv Velsa pred našim navijačima biti bolje. Biće sasvim drugačija utakmica nego na Islandu, mislim da ćemo biti mnogo agresivniji i kvalitet će doći do izražaja. Imaćemo prilike, promijeniti i nekoliko igrača”.

Velšani su na novom početku sa selektorom Kregom Belamijem.

“Belami je donio agresivnost jer je i on kao igrač bio malo “ekstreman” i želi da mu ekipa tako igra. Motivisani su, a ne igraju samo na duge lopte, imaju kvalitet i na zemlji”, zaključio je Prosinečki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve