Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

ANGAŽMAN U MINISTARSTVU, ZA POMOĆ U KOTORU? Snežana Jonica dobila posao kod Šaranovića

Prema nezvaničnim informacijama, angažman Jonice u vrhu MUP-a može biti i povezan sa predstojećim kotorskim izborima koji se održavaju 29. septembra. Jonica je godinama bila u Kotoru kao direktorica u Luci Kotor i vjeruje se da može biti od koristi u tekućoj kampanji Demokratama koji upravljaju tim gradom.

Bivša poslanica i funkcionerka SNP Snežana Jonica od avgusta je angažovana u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Jonica je, prema podacima u koji je portal Aktuelno imao uvid, angažovana na osnovu ugovora o djelu na period od tri mjeseca odnosno do 1. novembra.

”Da obavlja poslove koji se odnose na učestvovanje u izradi analiza, informacija i izvještaja aktuelnog stanja i identifikacija ključnih oblasti koje zahtijevaju reforme EU i druge poslove po nalogu pretpostavljenog”, piše u ugovoru koji je MUP zaključio sa Jonicom.

Kako se dodaje, nadzor nad radom Jonice u MUP imaće šefica kabineta ministra unutrašnjih poslova Danila ŠaranovićaSnežana Vujović. Jonica, po obrazovanju pravnica, dogovorila je da mjesečna naknada iznosi 950 eura.

Prije ovog angažmana Jonica je više puta aplicirala za sudiju Ustavnog suda, ali bezuspješno. Takođe, ona je bila angažovana u Luci Kotor, ali je taj posao okončan neslavno, odnosno na Sudu.

Pad podrške naćerao Demokrate na očajničke poteze

Da li ovo ima veza sa izborima u Kotoru?

Prema nezvaničnim informacijama, angažman Jonice u vrhu MUP-a može biti i povezan sa predstojećim kotorskim izborima koji se održavaju 29. septembra. Jonica je godinama bila u Kotoru kao direktorica u Luci Kotor i vjeruje se da može biti od koristi u tekućoj kampanji Demokratama koji upravljaju tim gradom. Međutim, ostaje nepoznanica kada su se Demokrate i Jonica “pomirili”, nakon javnih prozivanja partije Alekse Bečića upućenih bivšoj funkcionerki SNP-a Jonici.

”Trudili smo se da nijednom riječju, nijednim saopštenjem, nijednim potezom ne diramo nekada najjači opozicioni politički subjekt, koji je zbog politike njegovog vlasnika (Srđana) Milića, čiji je naredbodavac Jonica, izvršio političko samoubistvo. Skoro da smo se držali one narodne “O pokojniku sve najljepše”. No, izgleda da se ova neozbiljna družina neće smiriti dok ne ostane i bez posljednjeg člana, simpatizera i glasača. Zadatak Mila Đukanovića veoma uspješno izvršavaju. Otuda dolazi i otužan, bijedan i kukavički pokušaj Rajkovića, portparola dvojca Jonica-Milić, da napadom na Demokrate u debati Javnog servisa u posljednji čas spasi DPS od potpunog debakla u Mojkovcu. Ipak, kao i svaki, i ovaj pokušaj je osuđen na propast”, navodi se u jednom od saopštenja Demokrata.

Ipak, sve se to promijenilo pa je Jonica tokom ovog proljeća otvoreno stala na stranu ministra Šaranovića kada je došlo do sukoba sa premijerom Milojkom Spajićem oko izbora direktora Uprave policije.

“Kada Vlada zaključkom oduzme nadležnost ministru unutrašnjih poslova i daje premijeru ona donosi protivzakonit zaključak. Ako iz takvog zaključka proistekne ovlašćenje kojim se sprovede postupak, onda je to objektivno protivpravno ovlašćenje. Poznajući način rada i ministra Danila Šaranovića i Demokrata, mislim da su već spremne tužbe Upravnom sudu i krivična prijava”, kazala je Jonica, što svakako implicira da su ove riječi možda i zavrijedile ugovor o djelu na tri mjeseca.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
12.09.2024-17:54 17:54

Lijepa slika,nema toga reciklaznog dvorista koje moze ovo smece preraditi u nesto posteno,a “korisno za se seba”e tu su bez premca,pusto im ostalo ato otimaju od naroda

Brokva
12.09.2024-19:37 19:37

U Kotoru ste zatvorili baraku a
Jonici obavezno dati čekić i šaku
brokava da sanduk zakuje
za sva vremena.