Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Dom zdravlja Bar podržao inicijativu za uvođenje izabranog doktora u Pečuricama

Kada je u pitnju otvaranje apoteke u okviru objekta ambulante Pečurice iz Doma zdravlja su saopštili da nisu u mogućnosti da obezbijede prostor za izmještanje arhive iz Doma zdravlja Pečurice

Na inicijativu Mjesne zajednice Mrkojevići a povodom pitanja uvođenja izabranog doktora tokom cijele radne sedmice u ambulanti Pečurice je održan sastanak kome su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja Bar, direktorica dr Bojana Vuković, koordinator u timu za izabranog doktora dr Irena Savić Jelenić, dr Ganimeta Hodža, sekretar za pravno kadrovske poslove Vladimir Kovačević kao i predstavnici Mjesne zajednice, Senad Arabelović i Alen Pelinković, saopšteno je iz te Mjesne zajednice.

“Konstatovano je da je nesporna potreba mještana Mrkojevićima koji broje 4000 stalnih stanovnika, za uvođenje izabranog doktora u ambulanti Pečurice koji bi radio svakim radnim danom u prvoj smjeni. Od strane direktorice doma zdravlja Bar iskazana je dobra volja da se izađe u susret ovoj ideji, te će direktorica preduzeti konkretne korake na način da će u što skorijem roku inicirati prema Ministarstvu zdravlja otvaranje radne pozicije za ambulantu Pečurice”, ističe se u saopštenju.

Kada je u pitnju otvaranje apoteke u okviru objekta ambulante Pečurice iz Doma zdravlja su saopštili da nisu u mogućnosti da obezbijede prostor za izmještanje arhive iz Doma zdravlja Pečurice.

Ocijenjeno je da će ovaj problem pokušati da riješe u saradnji sa Opštinom Bar ili nekim drugim subjektom koji je voljan da izađe u susret.

“Savjet MZ izražava zadovoljstvo održanim sastankom uz nadu da je ovo jedan od prvih koraka kako bi se pitanje zdravstvene zaštite izdiglo na adekvatan nivo. Svjesni smo da ovo pitanje zahtjeva uključivanje i drugih institucija, kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa te ih i ovim putem pozivamo da u skladu sa ovlašćenjima i mogućnostima daju svoj doprinos za realizaciju ovog projekta. Svakako da će Savjet MZ i u narednom periodu kao i do sada inicirati rješavanje svih pitanja od interesa za mještane Mrkojevića . Nadamo se da će sve nadležne institucije imati razumjevanja i izaći u susret, a sve u cilju zadovoljenja potreba ove mjesne zajednice”, zaključuju u MZ Mrkojevićić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve