Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Crmničani postigli djelimičan dogovor sa Opštinom Bar; Raičević: Odmah ćemo poslati urgencije ”Monteputu” i ministarstvu

Oni su proteklih sedmica više puta blokirali saobraćaj ka tunelu Sozina, tražeći da im vožnja kroz taj tunel bude besplatna

Opština Bar će danas poslati urgencije ka “Monteputu” i resornom ministarstvu da se posvete i odmah pristupe rješavanju problema Crmničana, saopštio je predsjednik te lokalne uprave, Dušan Raičević, nakon dvočasovnog sastanka sa predstavnicima mještana koji su danas protestovali ispred upravne zgrade.

Oni su proteklih sedmica više puta blokirali saobraćaj ka tunelu Sozina, tražeći da im vožnja kroz taj tunel bude besplatna.

– Uspjeli smo da se dogovorimo. Moji sugrađani su uvijek imali našu bezuslovnu podršku, pa je imaju i sada – kazao je Raičević, “Vijestima”.

Dodao je da će stati iza Crmničana u ovom institucionalnom procesu i podržati ih u ostvarenju svojih zahtjeva.

Ispričao je da je svjestan da povećanje subvencija, koje je najavljeno, nije trajno rješenje, ali jeste najbolje koje su u tom trenutku mogli da ponude.

– Mi smo već uplatili 50 hiljada eura u te svrhe, najavili smo uplatu još 50. Ako se postigne dogovor i slobodan prolaz kroz tunel bude riješen na neki drugi, pravni, način, mi ćemo ta sredstva preusmjeriti na infrastrukturne projekte u Crmnici, a najprije ulaganjem u osnovnu školu – dodao je on.

Jedan od predstavnika mještana Crmnice, Miloš Petranović, kazao je da su za sada zadovoljni dogovorom koji je postignut i da je slanje urgencija od strane Opštine konkretan potez koji oni podržavaju.

Petranović je kazao da će razmisliti o blokadi koja je najavljena za nedjelju od 10 do 12 časova, budući da su postigli djelimičan dogovor.

Drugi predstavnik, Aleksandar Plamenac, koji je napustio sastanak ranije, je ispričao drugu priču – da Raičević ne nudi ništa konkretno i da nastavljaju sa blokadama.

Petranović i Raičević su “Vijestima” kazali da je ovaj dogovor postignut u drugom dijelu sastanaka, na kojem nije prisustvovao Plamenac.

Predstavnici mještana Crmnice, koji su se okupili ispred opštine Bar da bi tražili od lokalne vlasti ukidanje naplate putarine za prolazak kroz tunel Sozina, saopštili su ranije danas da će nastaviti blokade tog tunela u nedjelju.

Oni su to rekli nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem, prenosi Radio Bar.

Dodali su da razgovor nije bio konstruktivan i da im Raičević nije ponudio ništa konkretno.

Oni su se okupili jutros u 9.30 časova ispred Opštine.

Prema informacijama portala Radio Bar, prisustvovalo je oko tridesetak građana, saopšteno im je iz policije.

Okupljeni su ranije tražili da razgovaraju sa predstavnicima vlasti u toj opštini.

Mještani Crmnice su proteklih sedmica više puta blokirali saobraćaj ka tunelu Sozina, tražeći da im vožnja kroz taj tunel bude besplatna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve