Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Hoakin Finiks odustao od gej uloge pet dana prije početka snimanja filma, prijeti mu tužba

Finiksova kontroverza stiže neposredno prije nego što njegov novi film ''The Joker: Folie a Deux'' stigne u Veneciju, a vjerovatno i na druge festivale

Kada je Hoakin Finiks nedavno naglo odustao od filma Toda Hejnsa o ljubavi dva muškarca, samo pet dana prije nego što je snimanje trebalo da počne, glumac je napravio ogroman problem.

“Svi su mnogo bijesni”, kaže jedan direktor studija o reakciji holivudskih producenata na Finiksov odlazak u posljednjem trenutku, jer je ostavio glumce i ekipu na cjedilu, a sada mu prijeti i pravni postupak.

Odlazak je bio posebno iznenađujuć, s obzirom na to da je Hoakin Finiks prvi donio projekat Hejnsu.

Glumac je aktivno radio i na scenariju i kako se navodi, lik kog je trebalo da tumači je pisan isključivo za njega. Čak je i insistirao na veoma eksplicitnim scenama seksa. Kako se pretpostavlja, film poslije ovog skandala uopšte neće biti snimljen.

Film je fokusiran na intenzivnu gej romansu 1930-ih. Prema navodima više izvora, Finiks “se uplašio” tik uoči snimanja, iako su razlozi i dalje nejasni. Predstavnik slavnog oskarovca nije odgovorio na zahtjev za komentar, a kompanija Killer Films je odbila da komentariše situaciju, piše The Hollywood Reporter, prenosi Blic.

Nije mu prvi put

Finiks je inače poznat po tome što odlazi iz raznih projekata tik pred snimanje. Dva izvora kažu da je prijetio da će odustati od “Napoleona” Ridlija Skota ukoliko reditelj Pol Tomas Anderson ne bude učestvovao.

Glumac je jednom prilikom rekao Andersonu Kuperu u emisiji “60 minuta”, da se obično “uplaši” kada prihvati ulogu i bude “nervozan” prije snimanja jer misli da neće moći da “pronađe pravo mjesto da izrazi svoje ideje”.

Posljednjih dana, šuškanje je postalo glasnije među producentskom zajednicom da se pokrene sudski postupak protiv Finiksa, a insajderi ukazuju na primjere kroz holivudsku istoriju glumaca koji su smatrani odgovornim za dovođenje sudbine filma pod znak pitanja, jer su u posljednjem trenutnu napustili projekat.

Recimo, kada je Brus Vilis odustao od nikada završenog Diznijevog filma “Broadway Brawler” usred snimanja, morao je da snimi tri Diznijeva filma za manju platu. Ta situacija je na kraju svima išla u prilog, jer su dva od tri ta filma bili hitovi “Armagedon” i “Šesto čulo”.

Uticaj na premijeru “Džokera 2”

Finiksova kontroverza stiže neposredno prije nego što njegov novi film “The Joker: Folie a Deux” stigne u Veneciju, a vjerovatno i na druge festivale. Nova drama mogla bi možda da poremeti pres turneju glumca. On, doduše, vrlo rijetko radi pres konfenrecije, čak i za svoje sjajne uloge, i ima tendenciju da sačeka sezonu dodjela nagrada da se više aktivira.

Prema izvorima, neki producenti su pričali da namjerno ne angažuju Finiksa zbog ovog skandala, ali većina priznaje da to nije realno, jer se očekuje da će “Džoker 2”, koji izlazi 4. oktobra, biti hit i da će glumac biti traženiji nego ikad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cinto
19.08.2024-04:34 04:34

Šta se desava u filmskoj industriji ? To drustvo nema niti scenaria niti cestitog režisera . Posljednje sranje na Amazon Premier killer Joe sa Metju Meconigh . Žalosno od jednog vrsnog glumca zbog jojeg smo i gledali seriju.
I ovaj djetic sto je odbio ucestvovat u bijedi ima potpuno pravo i hvala mu u ime dva gledaoca.