Petak, 4 Oktobra, 2024
Rubrika:

Pet osoba optuženo za smrt glumca Metjua Perija: “Iskoristili probleme sa zavisnošću kako bi se obogatili”

Među optuženima su dva doktora i Perijev pomoćnik koji su bili dio ''široke podzemne kriminalne mreže'' koja je dijelila velike količine lijeka ketamina na recept glumcu i drugima, rekao je američki državni advokat Martin Estrada.

Krivične prijave protiv pet osoba podnesene su u vezi sa smrću glumca i zvijezde serije “Prijatelji” Metjua Perija, prenosi agencija Rojters.

Među optuženima su dva doktora i Perijev pomoćnik koji su bili dio ”široke podzemne kriminalne mreže” koja je dijelila velike količine lijeka ketamina na recept glumcu i drugima, rekao je američki državni advokat Martin Estrada.

“Optuženi su iskoristili probleme sa zavisnošću koje je imao gospodin Peri kako bi se obogatili”, rekao je Estrada na konferenciji za novinare u Los Anđelesu.

Smrt Perija bila je nesreća izazvana “akutnim učincima ketamina”, potvrdili su ranije medicinski zvaničnici u Los Anđelesu.

Američki glumac pronađen je mrtav u bazenu svoje kuće u Los Anđelesu u oktobru 2023., ali obdukcija u to vrijeme nije dala uvjerljive rezultate. Utapanje se navodi kao faktor koji je doprinio njegovoj smrti. Kasniji testovi pokazali su da je u njegovom tijelu bio prisutan visok nivo ketamina. Stručnjaci su rekli da obično ljudi koji imaju toliko ketamina u organizmu se nalaze pod generalnom anestezijom koju nadziru doktori tokom operacije.

Mjesecima su detektivi odjeljenja za ubistva u Los Anđelesu i federalni agenti istraživali kako je Peri došao do lijeka na recept.

Peri je javno priznao višedecenijsku zloupotrebu droga i alkohola. Prema podacima intervjua citiranim u njegovoj autopsiji bio je trijezan 19 mjeseci prije smrti. Intervjui svjedoka u izvještaju o autopsiji rekli su da je bio podvrgnut terapiji ketamina za depresiju i anksioznost.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u sitkomu Friends (Prijatelji).

Serija je pratila šest mladih prijatelja koji žive u Njujorku i emitovala se od 1994. do 2004. Finalnu epizodu gledalo je 52,5 miliona u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), što ju čini najgledanijom TV epizodom 2000-ih godina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve