Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

ODT Cetinje: Nikada nijesmo zaustavljali oduzimanje oružja

Iz ODT Cetinje takođe ističu da Uprava policije nema nadležnost da izdaje tužilaštvu naloge, pa samim tim ni nalog za oduzimanje oružja, pa s toga Osnovno državnog tužilaštvo u Cetinju, nikada nije zaustavilo, niti stopiralo oduzimanje oružja učiniocu jednog od najtežiih krivičnih djela u istoriji Prijestonice

“Uz puno saosjećanje i razumijevanje boli porodica nastradalih u tragičnom događaju od 12.avgusta 2022.godine u Cetinju, radi potpunog informisanja javnosti Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju ističe, da tužilaštvo nije nadležno za izdavanje oružanog lista, niti oduzimanje oružja u upravnom postupku”, navodi se u reagovanju ODT Cetinje.

Naime, tokom jučerašnjag skupa povodom dvije godine nezapamćenog zločina na Cetinju medjima se obratila majka stradale Nataše i baba ubijenih Marka i Mašana Vesna Pejović .Ona je kazala da je bivši načelnik CB Cetinje Dalibor Šaban svojevremno dao naredbu da se ubici Vuku Boriloviću oduzme oružje, međutim, kako kaže, tim povodom ništa nije preduzelo cetinjsko tužilaštvo.

“Međutim, to je stalo u Tužilaštvu cetinjskom, koje je rak rana ovog grada, uradili su sve, a nisu ništa. Neka se stide”, naglasila je Pejović.

Iz ODT Cetinje takođe ističu da Uprava policije nema nadležnost da izdaje tužilaštvu naloge, pa samim tim ni nalog za oduzimanje oružja, pa s toga Osnovno državnog tužilaštvo u Cetinju, nikada nije zaustavilo, niti stopiralo oduzimanje oružja učiniocu jednog od najtežiih krivičnih djela u istoriji Prijestonice, kao što se to moglo čuti na skupu povodom obilježavanja godišnice ovog nemilog događaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve