Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Mugoša: Svi smo za izgradnju zdravstvenih objekata u Podgorici, ali se preskače nekoliko ključnih pitanja

Prema njegovim rječima, ''u cijeloj toj priči (ne)namjerno se preskače ključno pitanje – ko će da radi u tim zdravstvenim objektima, da li će u istima biti dovoljno ljekova i medicinske opreme u svakom trenutku i sl.''

Predstavnik Evropskog saveza i šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je danas informaciju da je Uprava za kapitalne projekte, na inicijativu Ministarstva zdravlja, raspisala tender za izradu Glavnog projekta za Dom zdravlja u City kvartu.

“I treba graditi zdravstvene objekte u Glavnom gradu i za to smo svi… naravno, ne bih sad o dinamici realizacije faza projekta (određivanje parcele i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, idejni, glavni projekat i dr.) i tajmingu objave ovakvih i sličnih vijesti… Biće toga još do 29. septembra…”, naveo je Mugoša na mreži X.

Prema njegovim rječima, “u cijeloj toj priči (ne)namjerno se preskače ključno pitanje – ko će da radi u tim zdravstvenim objektima, da li će u istima biti dovoljno ljekova i medicinske opreme u svakom trenutku i sl”.

“Vidimo kakva nam je situacija npr. sa deficitom ginekologa u domovima zdravlja, odlivom ljekara u privatni sektor… I još jedna stvar… Neophodno je otvarati ambulante u prigradskim i seoskim područjima, jer i građani koji tamo žive treba da imaju neophodnu zdravstvenu njegu i zaštitu…”, zaključio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve