Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Petar Tešanović: Moglo je bolje

Kapiten Petar Tešanović rekao je da je ovo najujednačeniji vaterpolo turnir ikada na Olimpijskim igrama i da iako im ova pobjeda ne znači mnogo, naši vaterpolisti se kući vraćaju sa njom u džepu.

Crnogorski vaterpolisti savladali su Rumuniju u posljednjem meču na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i pored toga ostao je opor utisak i činjenica da izabranici Vladimira Gojkovića nijesu bili na visini u prva četiri kola u završnicama utakmica kada se lomio rezultat.

Kapiten Petar Tešanović rekao je da je ovo najujednačeniji vaterpolo turnir ikada na Olimpijskim igrama i da iako im ova pobjeda ne znači mnogo, naši vaterpolisti se kući vraćaju sa njom u džepu.

“Iako utakmica bez rezultatskog značaja bilo je lijepo igrati u jednoj areni koja je remek djelo, gdje nas je čak i u ovakvoj utakmici gledalo sigurno pet ili šest hiljada ljudi tako da ne treba mnogo motiva da se igra meč. Nema mnogo ovdje da se govori, svjetski vaterpolo je najujednačeniji ikada i postoji gotovo deset reprezentacija koje svakoga mogu da iznenade. Naravno, tu veliku ulogu igra individualni kvalitet, duže rotacije i glava. Na kraju krajeva, Amerika mnogo ulaže u vaterpolo a to su pokazali i pobjedama i nad nama i nad Hrvatskom”, kazao je Tešanović.

Dobru partiju protiv Hrvatske, vrhunska izdanja u po tgri četvrtine u mečevima sa Grčkom i Italijom, poništio je težak brodolom protiv SAD.

Utakmica protiv Amerikanaca razotkrila je i potpuno ogolila psihološku nespremnost reprezentativaca da igraju završnice neizvjesnih mečeva i kada se mora, odnosno da pod pritiskom nisu u stanju da iznesu meč rezultatski do kraja.

Kapiten “ajkula” tvrdi da ovo ipak nije realna slika kvaliteta naše reprezentacije.

“Moglo je bolje. Spremali smo se tokom cijelog olimpijskog ciklusa, trenirali i davali sebe, sigurno da nismo htjeli da završimo deveti, ali tu su ostale reprezentacije koje mnogo ulažu u ovaj sport i to je jedina realnost. Na prošlim takmičenjima nismo uspjeli da stignemo do polufinala i to je trenutno tako”, zaključio je Tešanović.

Ukoliko je zaista tim kvalitetniji i može više, a vjerujemo da je tako, jasno je da selektor Gojković nije u stanju da iz raspoloživih igrača izvuče najviše i ono najbolje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve