Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Marković: U Crnoj Gori prisutan politički progon, za nas su partneri svi koji baštine antifašističke i slobodarske vrijednosti

Na pitanje da li bi ušli u koaliciju sa DPS-om ili nekim subjektima iz onog što se zna kao avgustovska većina, Marković navodi da ne bi trebalo da se bježi od dijaloga

Lider Stranke evropskog progresa istakao je kako iz Demokratske partije socijalista nije izašao zbog bilo kakvih ličnih sukoba sa bilo kim, pa ni sa Milom Đukanovićem.

Kazao je kako nije iz DPS-a izašao nezadovoljan.

“Izašao sam kad sam vidio da nova vlast pravi velike štete po interese Crne Gore. Mislio sam da je prolazna faza, ali kako su stvari prolazile sve je bilo gore, nije bilo ozbiljnosti, državnog reda, koncepta razvoja Crne Gore. Sve se relativizovalo u zemlji, nema standarda evropskog i građanskog društva. Dakle, razlozi izlaska iz DPS-a su ono što su posljedice politike nove vlasti i istovremeno nesnalaženje opozicije pa i DPS-a u tom trenutku“, naveo je Marković na Gradskoj.

Najavio je da će na izbore izaći samostalno.

“Ta naša odluka nije rezultat naše sebičnosti ili čak neke vrste političkog zanosa. Jednostavno mislim da je fer i pošteno izaći na izbore, vidjeti da li su vas građani prepoznali i da li vam građani vjeruju i nakon toga ako dobijete to povjerenje da aktivno učestvujete u političkom i javnom životu Crne Gore, bilo to na lokalnom, bilo na parlamentarnom nivou. Naš je interes da budemo politički snažni akteri u političkom i javnom prostoru Crne Gore“, poručio je Marković, navodeći da ne žele da se kriju iza bilo koje koalicije.

Na pitanje da li bi ušli u koaliciju sa DPS-om ili nekim subjektima iz onog što se zna kao avgustovska većina, Marković navodi da ne bi trebalo da se bježi od dijaloga.

“Kada je u pitanju dobro Crne Gore, svaki politički subjekt koji ima legitimitet, koji ima odbornike i poslanike ne smije da bježi, ili ne bi trebalo da bježi od dijaloga sa svim političkim subjektima koji su akteri odborničkih lista ili parlamentarne liste, zbog toga što treba utvrditi najveći javni interes koji doprinosi rješenju”, istakao je on.

Za njih će partneri, dodao je, biti partije koje baštine antifašističke i slobodarske vrijednosti, lične slobode i građanske slobode.

“I one partije koje ne negiraju ratne zločine ma gdje god se oni desili, a posebno one koje ne glorifikuju ove ratne zločince. To su prirodni partneri, da li će ti budući partneri biti složni, spremni smo da se dogovaramo. Ne želimo sa onima koji žele politički monopol i vlast po svaku cijenu. Ne možemo sa strankom ako je lider te stranke na crnoj listi zemlje EU“, istakao je Marković.

Smatra i da je u Crnoj Gori prisutan politički progon.

“Veselin Veljović je uhapšen zbog jedne rečenice koju je saopštio i već godinu dana je u pritvoru. Uhapsite i tražite dokaze. U zemljama EU to je nemoguće nema hapšenja da bi obezbjeđivali dokaze. Ne možete da hapsite ljude, a nema dokaza. Mislim da ovdje ima i političkog progona. Mislim na tužilaštvo i mislim da je bilo revanšizma, ko je god kriv mora da odgovara“, kazao je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.08.2024-21:13 21:13

Nijeste bolji od 21 maja..svi mozete cetnici..bradonje-mafijasi..itd osim fasista..

Krstas
05.08.2024-00:21 00:21

Podrska Dusko!

Vojnik
05.08.2024-00:21 00:21

Covjek koji uliva povjerenje!