Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Nikšić: Pacijent ošamario ljekara, struka traži hitnu reakciju nadležnih

Niković je pozvao institucije da hitno reaguju i podsjetio da ni napad na ljekare od prije nekoliko dana nije dobio epilog

Još jedan napad na ljekara Hitne pomoći dogodio se danas u Nikšiću, potvrdio je za Portal RTCG direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

Kako je saopštio Nikovića, pacijent je ošamario ljekara Hitne medicinske pomoći u Nikšiću, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama.

Niković je pozvao institucije da hitno reaguju i podsjetio da ni napad na ljekare od prije nekoliko dana nije dobio epilog.

Ovo je drugi napad na ljekare u posljednjih 10-ak dana. Prethodno se 20. jula oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći – doktore i medicinske tehničare – u toku pružanja medicinske intervencije.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj u petak najavila da će razmotriti inicijativu Ministarstva zdravlja da se napad na ljekare ubuduće tretira na poseban način u Krivičnom zakoniku.

Komentarišući takvu inicijativu, direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković kazao je ranije za Portal RTCG da podržava ovakav stav Vlade samim tim, jer napadi na medicinsko osoblje postaju ozbiljan alarm.

“Učestalost napada na zdravstvene radnike za jedno društvo je ozbiljan alarm. Saglasan sam sa stavom Vlade i uvođenjem kaznenih odredbi”, kratko je prokomentarisao Niković.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve