Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

Brajović: Možda bi Mandić da izgradi “ljepšu i stariju” kapelu

Prema njenim riječima Mandić nije naivan, pa uspijeva u skretanju pažnje sa onoga što se stvarno dešava.

Potpredsjednica Crnogorske evropske partije Aleksandra Saška Brajović, komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića o kapeli na Lovćenu, poručuje da će ta partija biti protiv svakog pokušaja asimilacije.

“Dok se vojvoda dogovori sam sa samim sobom, da podsjetim da su Njegoševu kapelu srušile srbijanske okupacione trupe, a kamen pobačali niz padine Lovćena – Koprivinu stranu. Tako da je nemoguće obnoviti originalnu kapelu koju je sagradio Njegoš 1845. godine i posvetio je svome stricu Petru I. Možda bi vojvoda Mandić da sagradi „ljepšu i stariju“ kapelu, po ideloškoj matrici saborca Božidara Vučurovića – gradonačelnika Trebinja, koji je 1991. godine, kad je počelo granatiranje Dubrovnika, izjavio „Ako bude trebalo, napravićemo još ljepši i stariji Dubrovnik“, navodi Brajović u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njenim riječima Mandić nije naivan, pa uspijeva u skretanju pažnje sa onoga što se stvarno dešava.

“Primjera radi iznad Bijele, crkva Srbije pobola je veliki metalni krst. Još niko nije pitao nadležne u vlasti, da li je dobila dozvolu za tako nešto. Nego vojvoda, na Mauzoleju, na samom ulazu stoje dvije Karijatide. Ne bilo koje, nego simbolizuju majku i sestru Njegoševu. Crnogorke. I dan danas će Crnogorke stati uz Crnogorce i odbraniti svaki pokušaj ruganja sa Njegoševim Mauzolejom. Zato vojvodo – sumini. Crnogorska evropska partija će stati naspram i protiv svakog pokušaja asimilacije i okupatorskih posrbljivačkih napada crkve Srbije, tebe i vama sličnih. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što”, zaključila je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve