Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike, a Crna Gora postaje sve privlačnija za inostrane investicije!

Ističe, da kao što su obećali građanima, nastavili su da rade na poboljšanju njihovog standarda

Vlada Crne Gore juče je objavila Nacrt Fiskalne strategije za period 2024-2027. godine i uputila javni poziv da se i ostali drustveni činioci uključe u javnu raspravu, kazao je Milutin Butorović, sekretar Kluba poslanika “Evropa Sad”.

Podsjeća da smo svjedoci da su građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa.

“Dok su se drugi bogatili, radnik u Crnoj Gori je primao minimalnu neto zaradu u iznosu od 190 eura (nešto kasnije 222 eura ). Uvidjevši zloupotrebe koje su se godinama dešavale, sadašnji premijer Milojko Spajić, a tadašnji ministar finansija kreirao je program Evropa Sad 1 i time otpočeo dugoočekivanu borbu za bolja radnička prava. Tu prije svega mislim na pristojnu minimalnu neto zaradu u iznosu od 450€ i to za osmočasovno radno vrijeme”, kaže Butorović.

Ističe, da kao što su obećali građanima, nastavili su da rade na poboljšanju njihovog standarda.

“Pa smo danas kao najbitniji politički faktor u zemlji kreirali program Evropa Sad 2. Programom je bila predviđena minimalna neto zarada u iznosu od 700 eura za sve, ali uvažene su sugestije socijalnih partnera, pa se napravila razlika između poslova u zavisnosti od stručne spreme. Poštovani građani, ako nismo uspjeli da se izreklamiramo što je za nas sporedan cilj politike, bar smo vas doveli u mnogo bolju poziciju nego što je to bio slučaj prije Evrope Sad 1 i Evrope Sad 2.Pokret Evropa sad će nastaviti svoju politiku da kreira na način što će prije svega biti okrenuta opštem interesu, dakle građanima, a ostali neka nastave da nas ubjeđuju da je 600 eura i 800 eura manje od 222 eura”, kaže Butorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve