Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Velikosrpska politika mora se završiti gdje je i počela – u Beogradu

Lazović napominje da su i dalje žive ideje ''Srpskog sveta'' te da je defilovanje Vojske Srbije kroz Prijedor i Bratunac dokaz da su ostaci velikosrpske politike živi

Dolazak pripadnika Vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu izazvalo je oštre rekacije dijela bh. političke javnosti, ali i zabrinutost građana. O tome da li je trenutak u kojem su došli, uoči obilježvanja godišnjice genocida u Srebrenici, slučajan i kako uopće posmatrati dolazak vojske susjedne zemlje, za N1 je govorio Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine RBiH i član DF-a.

Napominje da su i dalje žive ideje “Srpskog sveta” te da je defilovanje Vojske Srbije kroz Prijedor i Bratunac dokaz da su ostaci velikosrpske politike živi.

”Često u javnim nastupima govorim da imam osjećaj da se Jugoslavija nije raspala jer sjene tog raspada lebde i nad Kosovom, Crnom Gorom i nad Bosnom i Hercegovinom. Mislim da ono što je pokrenuto prije 30 godina iz Beograda i svoj kraj mora doživjeti u Beogradu, mora se tu zatvoriti ta pogubna velikosrpska politika”, ističe on.

Moraće, kaže, unutar srbijasnke zvanične politike i društva doći do katarze, otrežnjena, kako bi se vidjelo da je Miloševićeva politika bila inicijator raspada Jugoslavije te da su napravljeni mnogi zločini u BiH i susjednim zemljama – i na Kosovu, i u Crnoj Gori i Hrvatskoj – počinjeni upravo zbog te politike.

– Ne kažem da nije bilo zločina i nad srpskim narodom na određenim teritorijama, ali kao refleksija te velikosrpske politike – dodaje Lazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve