Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

UP: Tokom vikenda 55 saobraćajnih nezgoda, dvije osobe poginule

Kako su naveli, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 174 prekršajne prijave, izdali 1.361 prekršajni nalog, privremeno oduzeli 26 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja

Tokom vikenda, od 5. do 8. jula, na crnogorskim putevima evidentirano je 55 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok je šest osoba zadobilo teške, a 19 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako su naveli, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 174 prekršajne prijave, izdali 1.361 prekršajni nalog, privremeno oduzeli 26 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Slobode je lišeno 59 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja”, dodaju iz UP.

Od tog broja, njih 43 je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 12 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i četiri vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

“Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 14 je lišeno slobode u Danilovgradu, deset u Podgorici, i šest vozača u Bijelom Polju”, zaključuju iz UP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve