Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaras i Janik Siner u četvrtfinalu

Branilac titule nije blistao, ali je stigao do trijumfa poslije tri sata igre, a koliko je meč bio izjednačen najbolje govori odnos osvojenih poena 121:117 za Alkarasa.

Španac Karlos Ankaras je mnogo teže od očekivanog savladao Francuza Iga Umbera sa 3:1 u setovima – 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Najboljem teniseru svijeta i prvom nosiocu Janiku Sineru za trijumf u četvrtom kolu bilo je dovoljno dva sata i devet minuta.

Branilac titule nije blistao, ali je stigao do trijumfa poslije tri sata igre, a koliko je meč bio izjednačen najbolje govori odnos osvojenih poena 121:117 za Alkarasa.

Alkarasa u četvrtfinalu očekuje meč protiv boljeg iz meča u kojem igraju Amerikanac Tomi Pol i Španac Roberto Bautista Agut.

U prva dva seta Alkaras je strpljivo sačekao greške Umbera i zasluženo poveo u meču sa 2:0, iako nije oduševio igrom.

U trećem je došlo do pada španskog tenisera, pa je Umber vrlo lako osvojio taj set i smanjio rezultat na 2:1.

Meč je odlučen u 11 gemu četbvrtog seta kada Francuz gubio svoj servis, a time i meč, u trenutku kada su svi očekivali taj brek.

Siner je u osmini finala Vimbldona pobijedio Amerikanca Bena Šeltona sa 3:0 u setovima – 6:2, 6:4, 7:5.

Siner je u prva dva seta bio na visini zadatka prvog tenisera svijeta, ali je u trećem neočekivano stao, pa je Amerikanac poveo da 3:0.

Ipak, Siner je u sedmom gemu uspio da vrat brejk i ipotom zjednači rezultat na 4:4. Do kraja seta nije bilo brejkova, a u taj brejku Italijan je realizovao drugu meč loptu za maksimalan trijumf od 3:0.

Siner je poveo 5:2, potom je Šelton osvojio naredna četiri poena i prvi stigao do set lopte (5:6), ali je nije realizovao, kao ni naredne dvije i na kraju izgubio set, a time i meč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve