Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Knežević-Perišić: Za kilometar puta Jasenovo Polje-Vidrovan utrošeno 800 hiljada eura, skoro koliko i za autoput – a dobili dvije trake

Jer, navodi ona, za 815.178,57 eura po kilometru, očekivali smo više od rušenja brda metar i po od puta i postavljanje zaštitnih mreža

Neshvatljiva je euforija iskazana na otvaranju rekonstruisanog puta Nikšić-Plužine, na dionici Vidrovan – Jasenovo Polje, smatra nezavisna odbornica u SO Nikšić Tatjana Knežević-Perišić.

„Ocjene kako smo dobili “modernu saobraćajnicu koja će povećati nivo usluge i bezbjednosti saobraćaja na ovom putnom pravcu” su takođe “naduvane”, obzirom da je pomenuta saobraćajnica bila bezbjedna i moderna i prije rekonstrukcije, te da nije pripadala nikakvim jako prometnim saobraćajnicama“, poručuje ona u saopštenju.

Ali je, navodi Knežević-Perišić, zaista degutantno opisivati epohalnost u ranijem završetku radova od cijela dva mjeseca, iz nekoliko razloga.

„Prvo, što su građani očekivali tri trake puta, a dobili su dvije, koje su i imali. Drugo, što je pomenuta rekonstrukcija koštala 4.565.305 eura sa PDV-om, u dužini od 5,5 kilometara.Što znači da je kilometar puta koštao preko 800 000 eura, skoro kao kilometer autoputa! Pošto nijesmo dobili autoput, pitam: đe su pare?

Jer, navodi ona, za 815.178,57 eura po kilometru, očekivali smo više od rušenja brda metar i po od puta i postavljanje zaštitnih mreža.

„A taj prostor od 1,5-2 metra, niti je asfaltiran, niti ima stajališta, niti se, recimo, pješke može prolaziti. Pošto zvaničnici lokalne uprave i Ministarstva uši probiše ovih dana od potrebe razvoja turizma između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, pa u tu svrhu nastavljaju ovim preskupim projektima (u najavi rekonstrukcije puta od Jasenovog Polja do Zaborja u dužini od 14,5 km, procijenjene vrijednosti radova od 15 miliona eura, što znači 1.034.482 eura po kilometru !!!!), đe su vam recimo biciklističke trake na pomenutom putu ili neki zaštićeni prostori za odmor tih silnih turista?, upitala je Knežević-Perišić.

Ona je upitala i zašto je pomenutom događaju prisustvovao “bezbjednjak” Momo Koprivica.

„Da nije pitao: Aman ljudi, đe su pare?“, pita Knežević-Perišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve