Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Godišnjica masakra u Geteovoj ulici u Sarajevu

Tog julskog dana 1995. godine počinjen je jedan u nizu teških zločina tokom opsade grada Sarajeva. U Geotovoj ulici na Alipašinom polju u jednom trenu ubijeno je pet nedužnih građana Sarajeva, od kojih dvoje djece

Na današnji dan 1995. godine u ulici Geteova broj četiri u Sarajevu granata ispaljena sa srpskih položaja ubila je pet osoba, od kojih dvoje djece, pše Klix.

Tog julskog dana 1995. godine počinjen je jedan u nizu teških zločina tokom opsade grada Sarajeva. U Geotovoj ulici na Alipašinom polju u jednom trenu ubijeno je pet nedužnih građana Sarajeva, od kojih dvoje djece.

Da tragedija bude veća ubijena je jedna cijela porodica, porodica Đorem, bračni par Božo i Hena i njihova petogodišnja kćerka Magdalena. Osim njih ubijeni su Elvir Ahmović koji je imao 17 godina i 22-godišnjak Nijaz Bajramović

Porodice, prijatelji i komšije, polaganjem cvijeća i prigodnim vjerskim činom, danas su odali počast žrtvama koje su na današnji dan 1995. godine ubijene u ulici Geteova četiri u sarajevskoj opštini Novi Grad.

Ovo je još jedan od mnogih zločina počinjenih za vrijeme opsade Sarajeva za koje niko do danas nije odgovarao.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve