Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

BUKTI RAT U SNS Šapić napao Vesića: Pacov, frustriran, ima svoj gej lobi, kombinacije sa voditeljkama, BIRN koji pomaže i finansira…

Rat ovog naprednjačkog dvojca datira još iz vremena kada su obojica nosili dresove Demokratske stranke. Jednom je prije dvije godine zamalo došlo i do tuče

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić žestoko je danas napao svog stranačkog kolegu i ministra građevinarstva Gorana Vesića. Tokom obraćanja medijima, Šapić je između ostalog optužio Vesića za “udarce ispod pojasa” i da ga je trpio “zbog mira u kući”.

Gradonačelnik Beograda izjavio je danas da je ćutao nekoliko godina na sve što je radio Goran Vesić, jer se, kako je rekeoa, bavio Beogradom i stvarima koje je trebalo da budu urađene.

On je optužio Vesića da ide i „kukumavči“ u Srpskoj napradnoj stranci i da može da se žali u stranci „ako mu je krivo što je gradonačelnik“.

„Više da se povlačim pacovima, neću, to da znate“, rekao je Šapić.

On je potom rekao da je Vesićev plaćenik direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Šapić je rekao da ga je SNS zvala da dođe u SNS i da su znali da ako njega bude, Vesića neće biti, da su ga postavili za potpredsjednika, kao i da su ga kandidovali za gradonačelnika.

On je istakao da će danas riješiti dilemu ko koga voli, a ko koga ne voli i da neće da dozvoli „da isfrustrirani pojedinci“ koče i njega i SNS i cijelo društvo, kao i da će sve udarce ispod pojasa vraćati direktnim udarcima.

„Kako postavljate za potpredsjednika i kako kandidujete za gradonačelnika nekoga koga ne volite? Ne postoji veći dioničar SNS od mene. Ja sam svoju parlamentarnu stranku ugasio i podnio velike žrtve. Vjerovao sam u politiku SNS i vjerujem i danas“, poručio je Šapić.

On je rekao da nema svoje novinare koje izvodi na žurke, kao i da nema svoj gej lobi.

„Nemam svoje prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima koje imaju razne šeme i kombinacije, ne plaćam lažne analitičare i bivše političare koje niko neće kao Jovanovića, jer je nuđeno meni prije dvije godine da ga plaćam. Nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke što unutar stranke i van stranke, nemam veze u opozicionim medijima“, rekao je Šapić.

Duže vrijeme u sukobu

Rat ovog naprednjačkog dvojca datira još iz vremena kada su obojica nosili dresove Demokratske stranke, a ovo je njegov istorijat, piše nova.rs.

Sukob na relaciji Aleksandar Šapić – Goran Vesić nije nastao po dolasku sadašnjeg gradonačelnika Beograda u SNS, već u Demokratskoj stranci, kada su obojica „branili“ žute boje.

Uspon Šapića, nekada bliskog saradnika gradonačelnika Dragana Đilasa, smetao je i tada Vesiću. Situacija se smirila onog momenta kada je Vesić prešao u SNS i iz godine u godinu hijerarhijski napredovao kako u stranci tako i u beogradskoj vlasti.

Međutim, taman kada je Vesić bio nadomak fotelje prvog čovjeka Beograda, niotkuda pojavio se Aleksandar Šapić koji je ušao u SNS utopivši svoju stranku „SPAS“ u naprednjačke redove 2022. godine. Bilo je jasno već tada da će ipak Šapić trčati kao kandidat SNS-a za gradonačelnika te godine, a ne Vesić.

“Ukoliko na sljedećim izborima budem dobio povjerenje za bilo koje važno mjesto u državi potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S, na šta mu je Vesić odgovorio da mora da se „nauči lijepom ponašanju“.

Onda je Vesić uzvratio.

„Očekujem da se Šapić prije ulaska u SNS nauči lijepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U toj timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića“, apostrofirao je u svom odgovoru Vesić.

Zbog toga je Vesić najprije, jedini, glasao protiv Šapićeve kandidature za potpredsjednika Srpske napredne stranke, dok je na istoj sjednici Glavnog odbora SNS glasao za ujedinjenje SPAS-a i naprednjaka.

Trzavice su se nastavile i poslije toga, nekada javno, nekada tajno, nekada verbalno, a nekada na ivici fizičkog obračuna.

Kako je Nova.rs objavila u avgustu 2022. godine na sastanku SNS-a u Beogradu, „za dlaku“ je izbjegnuta tuča između Šapića i Vesića.

Prema informacijama do kojih je došla „Nova“, Vesić je prvo krenuo da osporava sposobnosti Šapića, nakon čega je Šapić burno reagovao i nasrnuo na Vesića.

„Šapić je došao na sastanak na kom su, pored Vesića, bili još neki viđeniji članovi stranke. U jednom momentu su ušli u raspravu i Vesić ga je nazvao neobrazovanim čovjekom i neznalicom. To je razljutilo gradonačelnika, koji više nije mogao da kontroliše svoje emocije i reagovao je prilično burno… Malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna“, naglašava naš izvor iz vladajuće partije.

Ozbiljniji fizički obračun spriječili su, kako saznajemo, prisutni na sastanku, koji navode da je Šapić bio bijesan zbog Vesićevog pokušaja da ga omalovaži. Situacija se ubrzo smirila, a nakon sastanka Vesić je nastavio da provocira gradonačelnika Beograda objavama na društvenim mrežama.

Izvori „Nove“ da je sukob članova SNS dodatno inteziviran nakon što je Šapić počeo da istražuje aktivnosti prethodne gradske vlasti i sve glasnije počeo da govori o stvarima koje je Vesić radio dok je upravljao glavni gradom Srbije.

Sukob je očigledno bio daleko od očiju javnosti, sve do danas, kada je Aleksandar Šapić odlučio da javnosti saopšti sve što mu je na „duši“.

Pa je tako rekao da neće više da trpi frustracije Gorana Vesića i udarce ispod pojasa.

Nakon ovih teških reči izrečenih javno, teško da se on može zaustaviti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
05.07.2024-23:32 23:32

Oci povadili!

jado
07.07.2024-04:08 04:08
Reply to  dpero

h prijetelja, brzija dana, lise nas i nasi