Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

KAKAV MINISTAR TAKVA SEZONA: Turista vidljivo manje što govore i brojke, a za Martinovića malo ljudi zna i da je na čelu ministarstva

Na web prezentaciji MInistarstva turizma ništa ne ukazuje da je trenutno ''pik'' ljetnje sezone, kao što i dio javnosti nema percepciju da je Martinović uopšte ministar. Sezona je na startu onakva kakav je Martinović ministar!

Podaci o ljetnjoj turističkoj sezoni na startu nijesu ohrabrujući. Nakon što se na društvenim mrežama danima dijele snimci kako u većini gradova nema karakterističnih gužvi na ulicama, sada i zvanične brojke to dokazuju.

Prvu sedmicu jula, na početku glavne turističke sezone karakteriše nešto manja posjeta turista u primorskim gradovima, ili je ona na nivou prošlogodišne, pa je tako i u Herceg Novom. Prema podacima Turističke organizacije u hotelima, domaćinstvima i autokampovima boravi 20.417 gostiju, što je za PET ODSTO manje od ukupnog broja prijavljenih gostiju na isti dan u 2023. godini. U hotelima, koji su posljednjih mjeseci bilježili više gostiju nego prošle godine, sada je ista posjeta kao lani, odnosno u njima boravi 6.731 gost.

Razlog nešto lošijeg interesovanja i dolazaka turista, prije svega u privatnom smještaju, može biti pad gostiju iz Rusije i Ukrajine, ali i lošije prijave, kaže za Novski portal zamjenica direktorice Turističke organizacije Herceg Novi, Tanja Mrkaić.

Podsjeća da nikada više nije bilo dostupnih punktova za prijavu gostiju, pa je 17 turističko-informativnih biroa stacionirano u svim mjestima od Debelog brijega do Kamenara, kao i dva na Luštici. Možda će biti otvoren još jedan.

I nije Herceg Novi samo ovakva situacija. Ukoliko razgovarate sa profesionalcima iz oblasti turizma, manja posjeta je i u većini drugih gradova. Navodno, oni koji izdaju privatni smještaj se žale već sedmicama o lošoj popunjenosti, ali trebalo bi imati u vidu da se oni uvijek žale.

KAKAVU SEZONU OČEKIVATI SA OVAKVIM MINISTROM Vladimir Martinović poznat i kao ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”: Nakon što mu nijesu uspjele malverzacije sa vodovodnim cijevima, prešao na bob, ali ni tu mu nije išlo. Poznat kao nezvanični hotelijer koji je ”karijeru” počeo nelegalnom sječom šume i tovarenjem balvana

Sa druge strane, takođe i državne vlasti su sklone da na neki volšeban način prikazuju stvari mnogo pozitivnije nego što jesu kada je riječ o turističkoj sezoni i broju posjeta.

Sigurno je da će nakon ove objave krenuti sa “spin” informacijama o navodnoj rekordnoj sezoni preko kanala bliskih kontroverznom ministru turizma Vladimiru Martinoviću, kako bi se na svaki način spriječilo objelodanjivanje onoga što je “vidiljivo” na terenu.

Tu, ipak, ima jedan problem, jer kako transparentnost i Martinović mogu biti stavljeni u istu rečenicu. Nešto je odmah nelogično. Martinović koji je ministar već devet mjeseci se bukvalno sakrio od javnosti, da ga mnogi i ne doživljavaju kao da obavlja tu funkciju. Potvrdu tome daje i web prezentacija Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera na kojoj se uglavnom nalaze obavještenja o produžetku trajanja projekata oglasa, tendera i konkursa. Jednostavno, na toj stranici ništa ne ukazuje da je trenutno “pik” ljetnje sezone, kao što i dio javnosti nema percepciju da je Martinović uopšte ministar. Sezona je na startu onakva kakav je Martinović ministar!

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Just Rugel
07.07.2024-07:28 07:28

Da ima direktnih letova iz Rusije i uravnotežen stav.vlasti prema Rusiji imali bi turista kolko oš.

džudović
07.07.2024-09:16 09:16

Na Dulovinama gdje Vlado ili mu brat od strica prave hotel poginu čovjek koji je upao u neobezbijeđenu jamu uz hotel. Treba nekoga izvesti na sud zbog neobezbijeđenog gradilišta koje je ubilo ovog čovjeka.

Evidence
07.07.2024-12:18 12:18

Ne znam, da svijećom tražiš ministra turizma, teško da bi goreg od ovog ‘šege’ našao u CG.