Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Belan: Crna Gora hitno treba proevropsku parlamentarnu većinu

Ovo okupljanje lidera i predstavnika liberalnih partija iz Jugoistočne Evrope biće prilika i za razgovore o upozoravajućem konstantnom padu povjerenja građanki i građana u demokratske institucije i demokratiju kao političku orjentaciju, formu upravljanja i odlučivanja

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan u studijskoj je posjeti Beču u okviru Programa integriteta regionalnih lidera, u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), Mreže liberalnih partija Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) i austrijskog liberalnog pokreta NEOS.

Centralna tema o kojoj će se diskutovati među liderima regiona je „Antikorupcija kao prioritet na Zapadnom Balkanu”.

“Na otvaranju je prezentovan izvještaj Savjeta ALDE grupe liberala Evrope u ovoj oblasti, a dalje će se govoriti o antikorupciji i transparentnosti u političkom radu, integritetu, regionalnoj saradnji, regulatornom sistemu unutar političkih partija i principima regulacije finansiranja u politici”, saopšteno je iz LP-a.

Ovo okupljanje lidera i predstavnika liberalnih partija iz Jugoistočne Evrope biće prilika i za razgovore o upozoravajućem konstantnom padu povjerenja građanki i građana u demokratske institucije i demokratiju kao političku orjentaciju, formu upravljanja i odlučivanja.

Belan će pored doprinosa glavnim temama skupa priliku iskoristiti da liberalne prijateljice i prijatelje upozna sa aktuelnom političkom i društvenom situacijom u Crnoj Gori nakon dobijanja IBAR i ukaže na hitnu potrebu da Crna Gora dobije novu jasnu proevropsku parlamentarnu većinu i novu vladu koja će nedvosmisleno biti posvećena istinskim reformama, građanskoj, suverenoj i evropskoj Crnoj Gori i vladu čiji konstituenti neće ispunjavati želje proruskim, nacionalističkim i desničarskim partijama i organizacijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bjelaš
02.07.2024-19:41 19:41

kog ĉete vi upoznati sa stanjem u CG kad vi i nepoznajete crnogorsku istotiju i proyiv nje ste. Mene bi bilo sramota da dva puta ne budem na listi analize Damar..Odmah bi dao istavku sli vi ne jer dte hedan obični krprlj koji se zslihrpi za nekog i taj nekog ga ooskrbljuje i na račun toga profitiras..