Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Dinamo “otima” Drkušića Crvenoj zvezdi

I dok Dežela zasluženo slavi, u Maksimiru baš nisu oduševljeni jer zbog igara Slovenaca u Njemačkoj Kekovim je igračima porasla cijena. A Dinamo je imao ideju da dovede neke slovenačke reprezentativce.

Slovenija je napravila sjajan rezultat na Europskom prvenstvu, uspjela se plasirati u drugi krug, pod trenerskim maestrom Matjažom Kekom odigrala je neneriješeno protiv Danske, Srbije i Engleske, tri boda su ih odvela u osminu finala.

I dok Dežela zasluženo slavi, u Maksimiru baš nisu oduševljeni jer zbog igara Slovenaca u Njemačkoj Kekovim je igračima porasla cijena. A Dinamo je imao ideju da dovede neke slovenačke reprezentativce.

jedna od želja je da se dovede Adam Gnezda Čerin iz Panathinaikosa. Grci su ionako imali visoka potraživanja, a sad bi nakon Čerinovih igara u Njemačkoj mogla biti još i veća.

Nije, naravno, sve propalo kad se radi o angažmanu Gnezde Čerina, ali neće biti lako zadovoljiti grčke apetite.

Neki izvori nam kažu da je Dinamo imao “pik” na još jednog Kekovog reprezentativca. Radi se o Vanji Drkušiću (24), kojeg želi i Crvena zvezda, slovenskom štoperu koji igra za ruski Soči i kojem je cijena na Transfermarktu 2,8 miliona eura.

Draškić  je u Njemačkoj u mali džep stavio Kanea, Mitrovića, Vlahovića…

image

Drkušić ima još godinu ugovora i možda bi se priča oko njegovog angažmana mogla intenzivirati. Makar, nakon Eura, nakon ovakvih igara, tko zna što će na kraju biti sa sjajnim Drkušićem…

Trener Dinama Jakirović želi da dovede dvojicu štopera – Drkušić bi svakako bio iodlična akvizicija, ali ovoga trenutka još je prerano o tome nešto konkretnije zaključiti.

Modri su zainteresovani i za hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića!

Pongračić je u prošlom zimskom prelaznom roku mogao doći u Dinamo za 1,5 miliona eura uz godišnju plaću od oko 400 hiljada! Međutim, je tada odustao od fudbalera Lećea i  propustio veliku priliku.

Sada bi njegov transfer mogao biti mnogo teži, jer, bez obzira na to što je Hrvatska ispala s Eura i što je obrana u kojoj je dva puta bio i Pongračić bila propusna, za njega su sad zainteresovani brojni klubovi.

image

Njegova cijena na Transfermarktu iznosi ogromnih sedam miliona eura. Naravno da Modri ne mogu iskeširati tu cifru. No, nikad se ne zna što se može dogoditi…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve