Nedjelja, 29 Septembra, 2024
Rubrika:

Kad hakeri zamijene muziku koju slušate

Novootkriveni firmware pogađa i AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro i Beats Fit Pro

Teško da bi bilo kome palo na pamet da posle hakerskog napada može da završi s muzikom koju inače ne sluša, i to usred omiljene pjesme.

Upravo je to moglo da se dogodi da je neki napadač pokušao da iskoristi AirPods ranjivost. Novootkriveni firmware pogađa i AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro i Beats Fit Pro, a u opisu stoji da „do napada može da dođe kada se slušalice povezuju s nekim uređajem s kojim su ranije bile povezane“. U tom trenutku bi haker koji se nalazi u Bluetooth dometu mogao da presretne uređaj i tako dobije pristup slušalicama.

PCPress.rs Image
Iz kompanije Apple kažu da su našli rješenje, a ispravka bi trebalo da stigne sa sledećim bezbjednosnim ažuriranjem. Postoji način da se provjeri da li su slušalice ugrožene ovom greškom – kada se uđe u iPhone ili iPad podešavanja, pa u opciju za Bluetooth i klikne na taster pored slušalica vidi se verzija softvera, a bezbijedni su oni koji imaju verzije 6A326 ili 6F8. Mada je malo vjerovatno da će neko poželjeti da utiče na nečiji muzički ukus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve