Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Marković predstavio stranku: Sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru vide kao stabilno, evropsko i demokratsko društvo

''Vrijeme koje živimo zahtijeva odgovorne donosioce odluka. Radićmo za bolju Crne Gore od one u kojoj danas živimo. Ovo je evropska partija demokratske orjentacije'', rekao je Marković

Predsjednik novoosnovane Stranke evropskog progresa, Duško Marković kazao na današnjem predstavljanju u ime partije, da su postavili sebi cilj da učestvuju na narednim izborima, bilo da je riječ vanrednim ili redovnim.

“Ovo nije trenutak da argumentovano obrazlažemo izrečene konstatacije, ali vjerujem da će biti prilike narednih dana”, najavio je Marković, poručujući da su vrata nove stranke otvorena za sve, posebno za građane koji se osjećaju razočarano i prevareno.

Istakao je da je evropska stabilnost ozbiljno ugrožena i da je Crnoj Gori neophodna stabilnost.

“Vrijeme koje živimo zahtijeva takve donosioce odluka. Želim da saopštim: mi nijesmo ničiji politički projekat, nas pogled je pogled u budućnost”, naglasio je Marković, dodajući da je Stranka evropskog progresa evropska partija demokratskih vrijednosti.

Kako je kazao, oni budućnost ne vidie onako kako vidi danas DPS sa novim rukovodstvom, te da su greške te partije bile česte i ponavljane.

“Moja pripadnost toj partiji je veliko iskustvo koje mi kaže da se treba okrenuti okruženje, vidjeti kako okruženje živi i šta su problemi. DPS se bavio strateškim stvarima, nezavisnost, NATO, EU…Uređivali smo kuću a nijesmo dvorište.  Što se tiče koalicija, stojimo sa obje noge na zemlji. Nećemo reći sarađivaćemo sa ovom ili onom strankom. Građani treba da nam vjeruju, i ako budu vjerovali mi ćemo biti parlamentarna stranka. Tada ćemo sarađivati sa svima koji Crnu Goru vide kao zemlju stabilnosti, mogućnosti, razlika koje nas vode ka napretku. Zato sam ovdje a ne u DPSu”, kazao je on.

Govoreći o ekonomiji, Marković smatra da su stabilnost i sigurnost ključni.

“To podrazumjeva otvorene insitucije koje brzo riješavaju zahtijeve. Ove četiri godine sam bio po strani i ne mogu da vjerujem da danas u Crnoj Gori nema nijednog ozbiljnog investitora. Regionalni kontekst je razočaravajući. Crna Gora svakodnevno dobija neku protestnu notu. Država je danas postala regionalni izazov i mi želimo da promjenimo to stanje”, rekao je.

Odgovarajući na pitanja novinara Duško Marković je rekao da se nije razišao sa DPS-om, nego je izašao iz DPS-a.

“Prisjećam se dana kada smo CG obezbijedili mir i stabilnost, doprinio sam da Crna Gora bude utočište mira i stabilnosti. Kasnije smo CG okrenuli prema EU”, kazao je Marković, navodeći da je Vlada koju je vodio okončala proces učlanjenja u NATO.

Rozelina Ljuđuraj je istakla da je ovaj projekat potreba Crne Gore.

“Neću odustati od onoga što je garantovano Ustavom i zakonom, zato vjerujem da je ova naša opcija primjer koji će dobrinijeti slobodu mišljenja”, kazala je Ljuljđuraj, dodajući da vjeruje da Crnoj Gori mogu pružiti bolje sjutra.

Na osnivanju SEP-a govorili su i drugi članovi inicijalnog odbora među kojima su bili Mira Lakčević, Admir Mustajbašić, Vlastimir Ristić i Nikola Pavlićević.

Putem linka obratila se i članica Inicijativnog odbora SEP-a bivša ministrka nauke Sanja Damjanović.

“Radujem se osnivanju stranke. Uspješne političke organizacije su one koje nude rješenje. Duško je bio sjajan menadžer”, kazala je ona govoreci o saradnji dok je bila u Markovićevoj vladi.

Ona je istakla da vjeruje u progres ove stranke i timski rad sjajnih profesionalaca i uspjeh.

“Postavljamo temelje za stabilniju i svjetliju budućnost. Želimo Crnu Goru koja pruža prospetitet za sve građane. Naša stranka je otvorena za sve koji dijele naše vrijednosti”, kazao je član SEP-a Ilija Mugoša.

Govroila je i Mira Lakčević, profesorica.

“Obrazovanje je potcijenjena kategorija. Najnovija dešavanja u školstvu pokazala da se upalio crveni alarm”, istakla je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve