Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Radović: Set obavještajnih podataka već duže vrijeme govori da je obračun kriminalnih grupa u toku

Ovo je crvena linija. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Borba protiv kriminala mora biti prioritet. Neće biti laka, ali država će pobijediti. Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka, i u Vladi i poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi - podvukao je Radović

Set obavještajnih podataka već duže vremena govori da je obračun kriminalnih grupa u toku. Prethodno dva rasvijetljena krivična djela su takođe bila sukob OKG – saopštio je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović na vanrednoj pres konferenciji povodom jutrošnje eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe, a tri teže povrijeđene.

Imali su obavještajne podatke, kaže, da može doći do ovoga.

”Nažalost, ostvarilo se”, dodao je on.

Ocijenio da cijeli tok događaja daje sjenku na dobre rezultate koje je policija imala u prethodnom periodu.

”Danas vidimo da ti rezultati moraju biti još bolji i efikasniji naložio sam angažovanje kompletnog sastava sa svim raspoloživim ljudstvom koje imamo radi preduzimanja svih mjera i nadležnosti kako bi isporučili konkretne rezultate”, saopštio je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović na vanrednoj pres konferenciji.

Razumiju, kaže, uznemirenost građana – posebno kada imamo slučajne žrtve.

”Ovo je crvena linija. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti nijednu slučanu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Borba protiv kriminala mra biti prioritet. Neće biti laka ali država će pobijediti.Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka, u Vladi, poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi”, podvukao je on.

U toku pretresi i prikupljanje obavještenja

Lazar Šćepanović je saopštio da je jutros izvršeno teško krivično djelo teško ubistvo.

”Obavještavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog djela pratila navike oštećenih lica i koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila na koji način su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa”, saopštio je Lazar Šćepanović iz Uprave policije na vanrednoj pres konferenciji povodom jutrošnje eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe, a tri teže povrijeđene.

On je istakao da će nakon vještačenja imati više rezultata.

”A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obavještenja od građana na Cetinju, primorskih opština.. U toku su pretresi i nadamo se da ćemo ovo krivično djelo rasvijetiliti, ali moramo imati strpljenja”, istakao je on.

Na jednom stablu u visini od sedam metara je fiksirana, kaže Šćepanović, improvizovana eksplozivna naprava.

”Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmjeren na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar”, dodao je on.

Izuzeti brojni tragovi

Tužiteljka Danka Ivanović-Đerić je kazala da će VDT hitno preduzeti mjere i radnje kako bi se u što kraćem roku rasvijetlio ovaj događaj.

”Tokom uviđaja izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet različitih vještačenja. Uviđaju su prisustvoli policijski službenici, forezničari i vještak za požare i eksplozije. Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život. Od UP očekujem posvećenost i saradnju da bi došli do izvršilaca ovog krivičnog djela”, poručila je ona.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđeni.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
20.06.2024-17:54 17:54

“Imali su obavještajne podatke, kaže, da može doći do ovoga.Nažalost, ostvarilo se”, dodao je on.”- ovo je izgovoriob v.d. Uprave policije CG gospodin, Radović, na današnjoj press konferenciji. UŽAS! Cetinjanke i Cetinjani su okovani čvrstim lancima politike, nasilja, kriminala. Više se ne može izbrojat, ko ih bije i ubija. Carević se zaleti sa bagerima na poziv Policije CG. Vojska CG daje helikopter da ustoliči okupatorskog srpskog popa u Cetinjski manastir. Stotine policajaca stalno obezbjeđuju srpske popove u Cetinjskom manastiru, prepunom srpskih kriminialnih, naoružanih bandi. Neuračunljivi, navodno, Cetinjanin iz čista mira pbije 10 neduđnih građana. Umjesto da njega zaustavi, policija oće… Pročitaj više »

@@@@
20.06.2024-18:49 18:49

A I KATNIC SA KROMPIROM I NICIJA KUCA SA PLOCICAMA I WC SOLJAMA.SVE TO UZIMA VRIJEME

Cetinje
21.06.2024-06:47 06:47

E da mi je imati tvoj mozak dje bi mi bio kraj @@@