Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Putin iznio dva uslova za početak mirovnih pregovora sa Ukrajinom: Ako Zapad i Kijev odbiju biće odgovorni za krvoproliće

On je takođe dodao da bi još jedan uslov za pregovore trebalo da bude izjava Kijeva o odbijanju namjera za pridruživanje NATO-u.

Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa cijele teritorije novih regiona Rusije da bi započeli pregovore, izjavio je predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

„Naši uslovi za početak takvog razgovora su jednostavni i svode se na sljedeće… ti uslovi su vrlo jednostavni – ukrajinske trupe moraju biti potpuno povučene iz regiona Donjeck, Lugansk Narodne Republike, Herson i Zaporožje, sa cijele teritorije tih regiona“, rekao je on.

On je takođe dodao da bi još jedan uslov za pregovore trebalo da bude izjava Kijeva o odbijanju namjera za pridruživanje NATO-u.

„Čim Kijev saopšti da je spreman za takvu odluku i počne pravo povlačenje trupa iz tih regiona, kao i zvanično obaviještava o odbijanju planova za ulazak u NATO, našoj strani će odmah, bukvalno u istom trenutku, biti naređeno da prekine vatru i započne pregovore“, rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je naglasio da Rusija danas daje još jednu pravu mirovnu ponudu, ali ako Zapad i Kijev to odbiju, onda će to postati njihova odgovornost za krvoproliće.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
E pa
14.06.2024-13:13 13:13

A koju muzičkuželju da ti ispuni???

Krsto
14.06.2024-14:08 14:08

Putler nudi mir pod uslovom da zadrzi sve zemlje koje je osvojio..Nek se on i njegovi fasisti vrate u Rusiju i bice mir