Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Skupština će 19. juna ponovo odlučivati o zakonima koje je Milatović vratio

O izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakonu o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu

Skupština Crne Gore na sjednici 19. juna ponovo će odlučivati o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakonu o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu, koje je na ponovno odlučivanje vratio predsjednik države Jakov Milatović. To je objavljeno na sajtu Skupštine.

Poslanici crnogorske Skupštine usvojili su u četvrtak i petak 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR), nakon čega je Milatović u nedjelju donio ukaze o proglašenju deset zakona.

Milatović je u obrazloženju naveo da je vratio na ponovno odlučivanje Skupštini Zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore, kojim se smanjuje kriterijum za izbor direktora RTCG-a sa važećih deset na pet godina radnog iskustva. Smatra da se usvojenim rješenjem zanemaruje značaj javnog servisa i dovodi u pitanje njegova uređivačka nezavisnost, posebno cijeneći stavove stručne javnosti o predmetnom pitanju.

On je kazao da je na ponovno odlučivanje Skupštini vratio i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve