Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Jovetić doveo Olimpijakos do trećeg mjesta, Živković PAOK do šampionske titule

Jovetić doveo Olimpijakos do boda protiv Panatinaikosa i trećeg mjesta na tabeli na kraju sezone.

Nekadašnji fudbaleri Partizana Stevan Jovetić u dresu Olimpijakosa i Andrija Živković u dresu PAOK-a odigrači su važne utakmice u mečevima posljednjeg kola za svoje timovi i pogurali ih do pozitivnih ishoda u 36.rondi Prvenstva Grčke.

Jovetić je ušao u igru nakon sat vremena igre pri vođstvu Panatinaikosa sa 2:0 i doveo Olimpijakos do 2:2 i trećeg mjesta na kraju sezone.

Jovetić je prvo pokrenuo akciju poslije koje je Danijel Podense evrogolom u 73. minutu smanjio rezultat na 2:1, da bi u 82. sjajnim udarcem glavom zakucao loptu u mrežu i spasio klub iz Pireja od poraza (2:2).

PAOK je preživio posljednje klolo, goriće Tumba ove noći, ali i narednih dana. Možda je AEK bio najkonstantniji i djelovao najozbiljnije tokom većeg dijela sezone, ali su Solunci bili pravi kada je trebalo.

Pobijedili su Olimpijakos, Panatinaikos, i danas kada je gorilo uspjeli su da sačuvaju živu glavu na neprijateljskoj teritoriji.

Aris je bio rezultatski nezainteresovan, međutim želio je velikom rivalu da skine krunu sa glave. Na kraju je gol vrijedan pobjede postigao Brazilac Tajsona, koji je bio i nesumnjivo najbolji igrač grčkog prvenstva – 2:1.

PAOK je osvojio petu titulu u istoriji, drugu u eri Ivana Savidisa, ruskog milijardera.

Očigledno je da je angažovanje Razvana Lučeskua bio pogodak u centar mete. Uspio je rumunski stručnjak da napravfi hemiju i dobro uveže u cjelinu igrače čija klasa prevazilazi grčku ligu.

Posebno se istakao Tajson, ali je važna mirođija u PAOK-ovoj sezoni bio reprezentativac Srbije Andrija Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Skywalker
20.05.2024-00:26 00:26

Akteulno, čudi me što predstavljate Jovetića kao bivšeg igrača Partizana a ne kao kao našeg kapitena i najboljeg reprezentativca? On je prije svega to i naš i tako ga treba predstavljati. Ne interesuje nas Partizan.

GRAĐANSKI
20.05.2024-06:23 06:23
Reply to  Skywalker

BRAVO ZA KOMENTAR!