Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Švarcman se oprašta od tenisa

Nekada osmi igrač planete povući će se iz profesionalnog tenisa na kraju sezone

Dijego Švarcman (31), poznati argentinski teniser, poručio je da je ova godina posljednja u njegovoj takmičarskoj karijeri.

Nekada osmi igrač planete povući će se iz profesionalnog tenisa na kraju sezone. Trenutno je 142. na svjetskoj ATP listi, a u objavi na društvenim mrežama kazao je da i dalje uživa u igri kao nekada.

”Svaki ugao terena, svaki sekund treninga, svaki poen, uvijek mi je bio neizmjerno srećan. Živio sam za to intenzivno tako da mi je sada teško da nastavim. Svi ti prelijepi trenuci su postali nešto što nosi posebnu težinu. Sa jedne strane, napuštanje načina života koji mi je pružio tako mnogo je teška odluka, ali sa druge strane, to što sam jako srećan igrao tenis me čini da sam nasmijan na terenu kao i van njega, kao što je bilo uvijek. Sada, kada najavljujem oproštaj, mi je teško da nađem taj osmijeh. Takmičarska zvijer u meni me i sprečava da uživam, igram i putujem kao nekad”, rekao je Švarcman.

Tokom karijere osvojio je četiri ATP titule, zaradio preko 14 miliona američkih dolara od nastupa na turnirima, a jednom je uspio da izbori nastup na ATP finalu, završnom turniru sezone. Najbolje partije pružao je 2020. godine, a iste godine igrao je polufinale Rolan Garosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve