Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Brajović: Apstinenti omogućili privid dvotrećinske većine prosrpsko-velikosrpske vlasti

''Mladi sujetaši Milatović i Spajić nijesu izdržali. Od starta ove priče i prvih iskrica pomeđu dva mlađana lidera, borba se prenijela na teren partijske kontrole većine u PES i formiranja vlade, pa je Spajić pravio kompaktan poslanički klub, a Milatović se trudio da ga sabotira preko dvije poslanice, koje su na samom početku formiranja skupštinske većine potrebne za formiranje vlade radile opstrukciju''

Član predśedništva Crnogorske evropske partije (CEP) i predśednik OO CEP Cetinje Danilo Brajović uputio je saopštenje povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni u Crnoj Gori.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti

Može da bude ali ne mora da znači.

Ova sentenca znači – ništa.

Na nju me ponukala situacija oko PES, te posljedično pitanje: Ko te PESe otrese?

Mladi sujetaši Milatović i Spajić nijesu izdržali. Od starta ove priče i prvih iskrica pomeđu dva mlađana lidera, borba se prenijela na teren partijske kontrole većine u PES i formiranja vlade, pa je Spajić pravio kompaktan poslanički klub, a Milatović se trudio da ga sabotira preko dvije poslanice, koje su na samom početku formiranja skupštinske većine potrebne za formiranje vlade radile opstrukciju.

Ko se sjeća, pred zadnji Porfirijev dolazak u Crnu Goru, pretpostavio sam mogućnost da mandić iz NSD (DF, ZBCG kako gođ se zvali), pruži manjinsku podršku za formiranje vlade Spajića. Koliko gođ to (tada) izgledalo nemoguće, desilo se.

Što to ustvari govori? Spajićevu vladu, taman kad je zaškripalo, je formirao Porfirje preko svojih vazala u Crnoj Gori koji su, pazi sad – PO DRUGI PUT, prihvatili da daju manjinsku podršku formiranju vlade.

Da, prvi put su to uradili kad su podržali vladu Krivokapića. I tada su se šunjali oko manastira i pregovarali sa popovima. I tada su popovi formirali vladu.

Poruka je jasna – može se bez svakoga! Tako da su apetiti albanskih partija i BS naglo splasnuli i dok su prvi ušli u vladu, drugi su ostalo miljama daleko od nje.

Bliži se rekonstrukcija vlade, valja podići malo prašine. BS čeka u redu da u slučaju potrebe nadomjesti nedostajući broj poslanika Demokrata. Ali ne čeka samo BS. Najača opoziciona partija, koja se uzgred ne bavi opozicionim poslovima – DPS se nudi, pa se nudi, pa se još više nudi, kao pouzdan partner Spajiću na evropskom putu. Malo se nudi, a malo ljuti kad od PES dobije šamar.

Demokrate, čuvari STATUS QUO stanja, koje se desilo kad je izmijenjen Zakon o vjeroispovijesti (decembar 2020.), ne haju mnogo s kim će biti u vlasti jer njihov klerofašizam treba sa nečim prefarbati, te oni ne bi da budu remetilački faktor.

Ipak, nejasno je zašto su Demokrate kao samodeklarisani pobjedaši i protivpodjelaši, protiv ulaska BS u vladu? Da nije opet do popova?

Da bi cirkus bio sa kompletnom ponudom, kao kad čovjeka sa kacigom ispale iz topa, Milan Knežević iz DNP na ovo reagovanje Demokrata poručuje – ako su Demokrate protiv ulaska BS u vladu, neka je napušte? Kakva esencija tolerantnosti i kosmopolitizma…

Ko su Spajić i Milatović, više od svega pojašnjava logički niz pitanja:

  1. Ko su bili ova dvojica?

Nepoznati.

  1. Kad su se pojavili u CG?

2020.

  1. U čijoj vladi su prihvatili da budu ministri?

Vladi Krivokapića. STOP!

Da, STOP! Jer to govori više o njima (ACTA) nego sve što oni govore (VERBA)!

Od svega je najinteresantnije pitanje – da li će padnuti ova vlada?

Neće.

Jer će se opet pojaviti pop Porfirije i preraspodijeliti karte.

Ključ ovoga je u rukama apstinenata na zadnjim parlamentarnim izborima koji su svojim bojkotom izbora jasno poručili da nemaju za koga glasati ali i omogućili privid dvotrećinske većine prosrpsko-velikosrpske vlasti.

Izbor je jasan.

Danas je tu CEP. Mi smo tačno ono što oni koje nijeste htjeli da glasate – nijesu.

Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.02.2024-10:27 10:27

Mi moramo da odbranimo CG..mi ne smijemo da dozvolimo da kod Milatovica dolaze fasisti iz Putinove rusije..srbije RS-i madjarske..Ovi madjari su sprijecili (za vrijeme g,Djukanovica da CG udje u EU….sve sracunato..Otpor–i samo Otpor..a ne Seednik u fotelje..

Stefan
27.02.2024-10:41 10:41

Tačno je sudeći po Adžiću, tebi i još ponekome! Međutim u vrhu partije imate (PG i BD) “rashodovane patriote”, ljude koji su promijenili dosta “košulja” i koji bi ćuskiju oštetili da im je neko povjeri na čuvanje! Ipak, kad je Crna Gora dala povjerenje ovim bjelosvjetskim skitnicama i prevarantima (PES), red je da ukaže povjerenje nekolicini vas koji svoje suverenističke ideje nijeste dali “fabrikovati” evo 3 decenije!