Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Murić: Biće nas preko 100 odsto

''Može se popis produžiti i do ljeta, nestaće nam brzo materijala za popisivanje, neće imati ni ko da se konvertuje ni ko da se popne na Lovćen dogodine''

Pojedinci u Crnoj Gori, a i neki van nje, moglo bi se reći, uživaju u prebrojavanju i sa nestrpljenjem čekaju rezultate popisa. Neki su toliko nestrpljivi da sprovode paralelne „mini-popise“ za medij koji je označen kao kontrolisan od vlasti Vladimira Putina. Sa takvom etiketom objavljeno je koliko je koga, koliko ljudi želi dogodine na Lovćen i slične, za kvalitetan život građana, esencijalne stvari. „Buntovnici“, čiji se bunt završava pred političkim i religijskim institucijama „uzorkuju“ popis i šire lažne vijesti, saopštio je glavni i odgovorni urednik portala Raskrinkavanje.me, Darvin Murić.

“Fejsbuk stranice iz Rožaja „nezvanično saznaju“ koga će biti više a koga manje. Jedini je problem što i jedni i drugi predviđaju rast „svojih“, pa se može desiti da kad se saberu procenti izađemo preko 100 odsto”, rekao je on.

Preko ograde se iz susjedstva budno prati i prognozira ko će a ko neće priznati popis, a sagovornici im predviđaju rezultate. Oni koji upozoravaju da se iz drugih država miješaju u proces pozivaju ljude iz drugih država da isti proces komentarišu. I to pojedince koji su javno podržali određene politike i kandidate na izborima, da nas upozore da je ovaj popis pitanje održivosti samostalne države Crne Gore i Crnogoraca kao nacije.

“Istoričari i komentatori svega iz komšiluka bi da nakon rezultata popisa gase fakultete u drugim državama, kolega mu odgovara da nema šanse i da neće biti asimilovan”, rekao je Murić.

Prema njegovim riječima, treći kolega im, reklo bi se, po cijeli dan razmišlja o popisu u Crnoj Gori i poručuje – svi ste vi takozvani.

“Nekima je popis u isto vrijeme i nebitan i prebitan dok drugi iz arhive vade riječi Amfilohija Radovića o brojnosti nacija prije 1918. nastavljajući tako krug lažnog narativa o popisivanju nacionalnosti u doba kad se ono nije dešavalo”, objašnjava on.

Takođe, dodaje, otpakovale su se „piši-briši“ olovke i a pa se čak i poziva na radikalna rješenja – prekid utakmice jer ne vjerujemo sudiji.

“Sve to dok nam podaci jasno ukazuju je stanovnika sve manje da niko ne brine o demografiji. Može se popis produžiti i do ljeta, nestaće nam brzo materijala za popisivanje, neće imati ni ko da se konvertuje ni ko da se popne na Lovćen dogodine”, zaključio je Muri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve