Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Za vikend zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 37 vozača

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 121 prekršajnu prijavu, izdali 972 prekršajna naloga, oduzeli 13 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok je 17 zadobilo lake tjelesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 121 prekršajnu prijavu, izdali 972 prekršajna naloga, oduzeli 13 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola pripadnici policije su uhapsili 37 vozača, od čega je 10 vozača luhapšeno u Podgorici”, saopšteno je iz policije.

Policija na Žabljaku jen uhapsila jednu osobu koja je vozilom upravljala pod dejstvo alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg.

“Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 eura”, navodi policija.

Pljevaljska policija sankcionisala je 23 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su tri uhapšena.

“Jedan je uhapšen zbog odbijanja alkotestiranja, a dva vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentacijama većim od 2.00 g/kg. Svima su, od strane sudije za prekršaje, izrečene novčane kazne”, dodaje policija.

Osim toga, službenici saobraćajne policije u Bijelom Poljus uhapsili su tri vozača, od kojih su dva upravljala vozilim pod dejstvom alkohola u koncentarciji većoj od 1.00 g/kg, dok je treći uhapšen zbog toga što je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Takođe, saobraćajna policije u Rožajama je sprovela akciju „Parkiraj propisno za ljepši grad“, kojom prilikom su uručena 22 prekršajna naloga za nepropisno parkiranje, podnijeta jedna prekršajna prijava, a jedno vozilo je upućeno na vanredni tehnički pregled.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve