h Aktuelno-Vijesti dana NAJBOLJI VESTERNI SVIH VREMENA: Sje─çate se Klinta Istvuda i D┼żona Vejna?! (VIDEO) - Aktuelno.me
NAJBOLJI VESTERNI SVIH VREMENA: Sje─çate se Klinta Istvuda i D┼żona Vejna?! (VIDEO)
28 Aug '12
0 Podijeli

Na listi, izme─Ĺu ostalih, na┼íao se film 'Dobar, lo┼í, zao'. 'Za mnoge najbolji vestern svih vremena, te kruna karijere reditelja Ser─Ĺa Leonea. Tako─Ĺe najbolji primjer ┼ípageti vesterna, duge tihe scene nakon kojih slijedi o─Źekivani obra─Źun. U glavnoj ulozi Istvud, pri─Źa se vrti oko trojice mu┼íkaraca u lovu na skriveno blago'.

NAJBOLJI VESTERNI SVIH VREMENA: Sje─çate se Klinta Istvuda i D┼żona Vejna?! (VIDEO)

‘Htio bi se malo osvrnuti na zaboravljeni ┼żanr vestern. ┼Żanr koji je bio na svojem vrhuncu tokom 60-tih i 70-tih godina pro┼ílog stolje─ça. ┼Żanr koji je proslavio legende poput D┼żona Vejna i Klinta Istvuda, te ┼żanr koji je bio inspiracija rediteljima nove generacije poput Kventina Tarantina. Evo mojeg odabira 4 najbolja’, napisao je u svom zadnjem postu na Blog.hr-u Bloger Filmski, prenosi Dnevnik.hr.

Na listi, izme─Ĺu ostalih, na┼íao se film ‘Dobar, lo┼í, zao’. ‘Za mnoge najbolji vestern svih vremena, te kruna karijere reditelja Ser─Ĺa Leonea. Tako─Ĺe najbolji primjer ┼ípageti vesterna, duge tihe scene nakon kojih slijedi o─Źekivani obra─Źun. U glavnoj ulozi Istvud, pri─Źa se vrti oko trojice mu┼íkaraca u lovu na skriveno blago’, napisao je Filmski.

Jo┼í jedan od njegovih favorita je ‘Bilo jednom na divljem zapadu’, koji je tako─Ĺe re┼żirao Ser─Ĺo Leone, koji govori o misterioznom harmonika┼íu, koji tra┼żi osvetu za davno ubijenog brata te se udru┼żuje s desperadom ┼áajenom kako bi za┼ítitio udovicu D┼żil.┬áAtmosferi u filmu je pridonijela dramati─Źna muzika skladatelja Enio Morikonea, i zvjezdana gluma─Źka postava – Henri Fonda, ─îarls Bronson i Klaudia Kardinale.

Pogledajte:

Povezane vijesti

{ Komentari su zatvoreni }