NAJBOLJI VESTERNI SVIH VREMENA: Sjećate se Klinta Istvuda i Džona Vejna?! (VIDEO) - Aktuelno.me

NAJBOLJI VESTERNI SVIH VREMENA: Sjećate se Klinta Istvuda i Džona Vejna?! (VIDEO)

‘Htio bi se malo osvrnuti na zaboravljeni žanr vestern. Žanr koji je bio na svojem vrhuncu tokom 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Žanr koji je proslavio legende poput Džona Vejna i Klinta Istvuda, te žanr koji je bio inspiracija rediteljima nove generacije poput Kventina Tarantina. Evo mojeg odabira 4 najbolja’, napisao je u svom zadnjem postu na Blog.hr-u Bloger Filmski, prenosi Dnevnik.hr.

Na listi, između ostalih, našao se film ‘Dobar, loš, zao’. ‘Za mnoge najbolji vestern svih vremena, te kruna karijere reditelja Serđa Leonea. Takođe najbolji primjer špageti vesterna, duge tihe scene nakon kojih slijedi očekivani obračun. U glavnoj ulozi Istvud, priča se vrti oko trojice muškaraca u lovu na skriveno blago’, napisao je Filmski.

Još jedan od njegovih favorita je ‘Bilo jednom na divljem zapadu’, koji je takođe režirao Serđo Leone, koji govori o misterioznom harmonikašu, koji traži osvetu za davno ubijenog brata te se udružuje s desperadom Šajenom kako bi zaštitio udovicu Džil. Atmosferi u filmu je pridonijela dramatična muzika skladatelja Enio Morikonea, i zvjezdana glumačka postava – Henri Fonda, Čarls Bronson i Klaudia Kardinale.

Pogledajte:style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-2846068043278497″
data-ad-slot=”1618416676″>


Posta Crne Gore

You must be logged in to post a comment Login