Uspješno realizovana akcija prikupljanja garderobe i igračaka • Aktuelno.me

Uspješno realizovana akcija prikupljanja garderobe i igračaka

Humanost na djelu

Više od 200 građana doniralo je garderobu i igračke za djecu sa smetnjama u razvoju sa sjevera Crne Gore, u sklopu Coca-Cola karavana dobre volje.

Zone not found

karavan-dobre-volje1

Akcija prikupljanja organizovana je u Mall of Montenegro centru, a građani Podgorice kroz veliki broj poklona pokazali su spremnost na humanost i solidarnost.

Pored građana, garderobu i igračke donijeli su i zaposleni iz partnerskih organizacija – Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda za aktivno građanstvo, Mall of Montenegro, Mercator-CG, TV Vijesti i Digitalizuj.me pokreta.

 

U akciju su se uključili zaposleni kompanije Represent Communications, Vladine Mreže za društvenu odgovornost, kao i djeca iz vrtića „Đina Vrbica“, koja su nekoliko dana na radionicama pripremala poklone za svoje vršnjake sa smetnjama u razvoju.

karavan-dobre-volje

– Srećni smo što su se građani Crne Gore pokazali humanost i u velikom broju se odazvali našem pozivu da učestvuju u Coca-Cola karavanu dobre volje. Posebno raduje činjenica da je znatan broj njih donio igračke koje su upravo namijenjene za stimulaciju didaktičkih sposobnosti kod djece sa smetnjama u razvoju. Sigurna sam da će sakupljene igračke i odjeća obradovati djecu iz udruženja podjednako kao i poruke ljubavi koje su im građani napisali, saopštila je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Prikupljena garderoba i igračke, uz donaciju potrebne opreme i mobilijara kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora, biće tokom naredne sedmice uručeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja “Zvijezda” Kolašina, “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” Rožaje, “Korak nade” Berane i Dnevnog centra “Lipa” iz Plava.

Bild studio
Castellana

KOMENTARI – NAPOMENA:

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet medija aktuelno.me. Na aktuelno.me nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Portal aktuelno.me zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i aktuelno.me se ne može smatrati odgovornim za napisano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.