Miodrag Živković okuplja stranku • Aktuelno.me

Miodrag Živković okuplja stranku

Nakon četiri godine političke apstinencije, nekadašnji lider Liberalne partije Crne Gore Miodrag Živković, po svoj prilici ponovo se vraća na političku scenu, ali sa novom strankom, pišu Vijesti.

foto: vijesti.me

foto: vijesti.me

Živković, je sa još 20 nekadašnjih i aktuelnih članova Liberalne partije, bio učesnik na koordinacionom sastanku nove političke partije održanom 23. novembra u bečićkom hotelu “The Queen of Montenegro”.

Osim Živkovića, sastanku su prisustvovali i Dragan Purko Ivančević, predsjednik Helsinškog komiteta u Crnoj Gori Slobodan Franović, dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković, Dragutin-Dado Martinović, nekadašnji generalni direktor RTCG Velibor Čović, Stanka Vučinić, glumac Nikola Perišić, advokat Predrag Milašević, Đuro Vučinić, Radomir Rajko Čavor…

Svoje mišljenje na sastanku o osnivanju stranke dao je i nekadašnji ambasador Miodrag Vlahović, čije je pismo, kako Vijesti saznaju pročitano na skupu.

Živković koji je nakon što je LPCG na vanrednim parlamentarnim izborima 29. marta 2009. u koaliciji sa Demokratskim centrom Gorana Batrićevića, nije osvojio dovoljan broj glasova da pređe cenzus i osvoji bar jedno mjesto koje je imao u ranijem sazivu parlamenta, podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka liberala, od kada se nalazio u “političkoj ilegali”.

Nezadovoljstvo unutar redova Liberalne partije (LP), nakon reizbora Andrije Popovića za predsjednika, kulminiralo je novim neuspjehom na nedavno održanim lokalnim izborima, što je bila inicijalna kapisla da se nekadašnji, a i aktuleni članovi ove stranke okupe kako bi formirali novu.

Zone not found

Spekuliše se da bi stranka mogla već naredne godine da bude ozvaničena, prema mišljenju Živkovića, koje je iznio na samom koordinacionom sastanku je to da njen naziv ne nosi u sebi prefiks Liberalna.

Izvor: Vijesti

Bild studio
Castellana

KOMENTARI – NAPOMENA:

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet medija aktuelno.me. Na aktuelno.me nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Portal aktuelno.me zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i aktuelno.me se ne može smatrati odgovornim za napisano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.